Demirtaş yine PKK’ya toz kondurmadı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara'daki patlamayla ilgili Twitter hesaplarından atılan tweetlerin terör örgütü PKK ile bağlantısı olmadığını iddia etti.HDP Eş Başkanı Demirtaş, Merkez Yönetim Kurulu toplantısı öncesinde gazetecilerin sorular

Demirtaş yine PKK’ya toz kondurmadı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara'daki patlamayla ilgili Twitter hesaplarından atılan tweetlerin terör örgütü PKK ile bağlantısı olmadığını iddia etti.

HDP Eş Başkanı Demirtaş, Merkez Yönetim Kurulu toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Demirtaş, yayın yasağına ilişkin olarak, benzer saldırılarda benzer kararların aldığını hatırlatarak, "Hem Diyarbakır patlaması hem Suruç patlaması sonrası aşağı yukarı yargı ayağı, medya ayağı benzer kararları aldı. Hem soruşturmayı kararttılar, gizlilik kararı aldılar hem de yayınla ilgili kısıtlayıcı karar alındı. Bunların tamamı ne olup bittiğini saklanması kaygısıyla alınmış kararlardı. Soruşturma selametini, kamuoyunun tartışmasını nasıl etkileyebilir? Bizler, medya mensupları bu konuya ilişkin görüşlerimizi, eleştirilerimizi kamuoyunda paylaştıkça, savcı bundan nasıl olumsuz etkilenebilir? Psikolojik olarak mı olumsuz etkileniyor? Yargılamanın araştırmanın, soruşturmanın hangi aşaması olumsuz etkilenebiliyor ki, böyle bir karar alabiliyorlar? Bunların hepsi kamuoyunda AKP, IŞİD işbirliğini, dayanışmasının saklama girişimidir. Bu olayın altında milyonda bir PKK bağlantısı olsaydı, yayın yasağı değil, yayın mecburiyeti getirirlerdi. Derhal kaldırılması lazım. Başbakan neyi gizlemeye çalışıyor? Kamuoyu neyin ne olduğunu biliyor" ifadelerini kullandı.

"CANLI BOMBAYIM DESENİZ.."

Kendisine suikast girişimine ilişkin soruya Demirtaş, "Bizler işimiz yaparken belli riskler olabilir. Burada önemli olan halkın, toplumun güvenliğidir. Toplumsal güvenliğin sağlanması konusunda hükümet ciddi bir zafiyet içerisindedir. Bırakın güvenliği sağlamayı, güvenliği tehdit eden unsurun odağı haline gelmiş. Bu hepimiz açısından geçerli. Başbakan hala "elimizde canlı bomba listesi var. Tutuklayamıyoruz, tutuklamamız mümkün değil, yakalayamıyoruz" diyor. Her gün Belediye Başkanları tutuklanıyor, üniversite öğrencileri tutuklanıyor. Sırf basın açıklaması okunurken orada bulundu diye dün Erciş Belediye eş başkanımızı tutukladılar. Gerekçe bu ve müebbet hapis cezasıyla yargılanacak. Belediye başkanlarımızın çoğu görevden alındı, meclis üyeleri görevden alındı. Dolayısıyla şu anda ülkede en güvenli şey canlı bomba olmak. Tutuklanmamanın garantisi. "canlı bombayım" deseniz, Başbakan'ın sözüyle söylüyorum; hukuk karşısında güvence altındasınız. Çünkü, siz kendinizi patlatmadan devlet size dokunamıyor. Bunun dışında herkesin güvenlik sorunu var" cevabını verdi.

Başbakan Davutoğlu'nun "gerekirse PYD'ye müdahale ederiz" sözlerine karşılık olarak Demirtaş, "Üç yıldır PYD'yle savaşıyor zaten. Gönderdiği silahlar PYD'ye karşı kullanılan silahlar. Nasıl PYD'ye müdahale edecek? Zaten müdahale ediyor. PYD kendilerinin müdahalesine rağmen, IŞİD'i dize getirmiş halk hareketidir" şeklinde konuştu.

Ankara'daki patlamayla ilgili olarak Twitter hesaplarından atılan tweetlerin PKK ile bağlantısı olduğuna dair soruya Demirtaş, "Bırakın PKK ile bağlantılı olduğunu birinin benim sosyal medya danışmanım olduğu iddia edildi. Bakın söz konusu sosyal medya hesaplarının adı geçen AKP ile AKP'ye yandaş kesimlerle ilişkisi zaten sosyal medyada ispat edildi. Büyük bir trol hareketi, AKP trol hareketi işliyor. Başbakan'da bu işin içerisinde, Başbakan'da trol yapıyor. Ertesi gün AKP'nin yayın organları bunu manşete çekiyorlar. 100 kişi ölmüş, büyük bir katliam var, başbakan "Biz Twitter'dan ilişkiyi tespit ettik" diyor. Bu mu sizin ciddiyetiniz, üç tane Twitter üzerinden mi soruşturma yürütüyorsunuz" şeklinde konuştu.

"ISRARLA ALTINI ÇİZİYORUM"

Kendisine yönelik suikasta ilişkin olarak grubun Suriye'den Türkiye'ye geçtiği ve alınan tedbirlerle ilgili olarak Demirtaş, şunları dedi:

"Elbette ki koruma tedbirlerinde daha tedbirlerinde daha dikkatli davranılıyor. Türkiye içerisinde çok sayıda benzer gruplardın olduğunu düşünüyoruz. IŞİD Türkiye'de mevzilenmiş, çok sayıda hücresi bulunan ve göz yumulan bir örgüttür. Biz bunu söyledik diye, IŞİD sadece bizim düşmanımızdır" diye bakılmasın. Bu örgüt Türkiye'nin de, İslamın da düşmanı. Avukatlar Adliye içerisinde gazlanıyor, coplanıyor, kendi çalışma mekanlarında avukatlara açıklama faaliyeti yapma izni verilmiyor. Ama IŞİD'liler rahatlıkla gösteri yapabiliyor, eleman topluyor, çağrı yapıyor, Suriye'ye gönderiyor. O nedenle ısrarla altını çiziyorum. Konunun benim üzerinden tartışılması doğru değil. Bütün Türkiye toplumu olarak tehlikeyle, tehditle karşı karşıyayız. Bu barbar anlayışa karşı etkili mücadele yürütmek zorundayız."

Demirtaş, mitinglere yönelik soruya Merkez Yürütme Kurulu'nun nihai kararı vereceklerini ifade etti.

(iha)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset