CHP’li Erdemir’den AB için üç adım çağrısı

CHP Bursa Milletvekili AB Uyum Komisyonu Üyesi Aykan Erdemir, yarın Lüksemburg’da yapılacak AB Genel İşler Konseyi Toplantısı öncesinde hükümete, ‘AB için üç adım atalım’ çağrısında bulundu.Erdemir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, yarın Lüksembur

CHP’li Erdemir’den AB için üç adım çağrısı

CHP Bursa Milletvekili AB Uyum Komisyonu Üyesi Aykan Erdemir, yarın Lüksemburg’da yapılacak AB Genel İşler Konseyi Toplantısı öncesinde hükümete, ‘AB için üç adım atalım’ çağrısında bulundu.

Erdemir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, yarın Lüksemburg’da yapılacak AB Genel İşler Konseyi Toplantısı’nda Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu üzerine 22. başlığın resmen açılmasının beklendiğini ifade etti.

CHP olarak 22. başlığın açılması için AP Sosyalist Grubu ve Avrupa Sosyalis Partisi nezdinde yoğun çalışmalar yürüttüklerini belirterek, hükümete bir de çağrıda bulundu. 2003 yılında Meclis bünyesinde kurulan AB Uyum Komisyonu Başkanlığı’nın ana muhalefet partisine devredilmesi gerektiğini söyleyen Erdemir, “İkinci adımımız Avrupa Birliği Temel Haklar Ajansı’na üyelik sürecimizin başlatılmasıdır.” ifadesini kullandı. Nefret suçlarına yönelik bir düzenlemenin Nefret Suçları Yasa Kampanyası Platformu’nun hazırladığı taslak esas alınarak Meclis’ten geçirilmesini isteyen Erdemir, “AB’nin yarın 22. başlığı açarak Türkiye’ye doğru atacağı bir adım öncesi gelin biz de Avrupa Birliği’ne doğru üç adım atalım. CHP, atılacak üç adımda da hükümete tam destek vermeye hazırdır.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler