CHP'de istifa krizi!

CHP İstanbul İl Başkanlığı Yönetim Kurulu, Kadıköy ve Kağıthane ilçe başkanlarını görevden aldı. Bunun üzerine İl Başkanlığı'nın iki üyesi istifa etti.Dün yapılan toplantıda Kadıköy İlçe Başkanı Türer Ercan ile Kağıthane İlçe Başkanı Fevzi Şit görevden al

CHP'de istifa krizi!

CHP İstanbul İl Başkanlığı Yönetim Kurulu, Kadıköy ve Kağıthane ilçe başkanlarını görevden aldı. Bunun üzerine İl Başkanlığı'nın iki üyesi istifa etti.

Dün yapılan toplantıda Kadıköy İlçe Başkanı Türer Ercan ile Kağıthane İlçe Başkanı Fevzi Şit görevden alındı. Şit ile Ercan'ın görevden alınmasını protesto eden yönetim kurulu üyeleri Nadir Ataman ile Erol Şahin de istifa etti.

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, il yönetimindeki iki üyenin sözlü olarak istifa ettiklerini, yönetimin durumu hakkındaki kararı ise CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) vereceğini söyledi.

Salıcı, dün yaptıkları il yönetim kurulu toplantısında Kadıköy ve Kağıthane ilçe başkanlarının yerlerine yeni atama yapıldığını anımsattı.

Toplantı sonrası Yönetim Kurulu üyeleri Nadir Ataman ile Erol Şahin'in "sözlü olarak" istifa ettiklerini kendisine ilettiklerini belirten Salıcı, "Ancak benim elimde yazılı olarak bir dilekçeleri bulunmuyor. Genel Merkeze böyle bir dilekçe ulaştıysa bilmiyorum. Ancak bu konuda takdir MYK'nın. CHP MYK, il yönetiminin durumu hakkında kararı verecektir" dedi.

MYK'nın boşalan üyeliklere yeni atama yapabileceğini belirten Salıcı, Genel Merkez ile yaptığı görüşmeler sonucunda aldığı izlenimin yönetimin devam edeceği noktasında olduğunu da bildirdi.

Matkap: "Yönetimin şu anki temel yapısıyla ilgili bir değişikliğe gitmeyeceğiz"

CHP'nin Örgütlenme ve Örgüt Yönetimleri'nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap ise, parti tüzüğünün 42. maddesine göre, il ve ilçe yönetimlerinde üye tam sayısının altına düşüldüğü takdirde, yönetimin düşmüş sayılacağını söyledi.

Tüzükteki bu maddenin 2008'deki tüzük değişikliği ile hayata geçtiğini ancak bunun tartışmalı bir madde olduğunu vurgulayan Matkap, "Bu maddeyi yapacağımız tüzük kurultayında değiştireceğiz" ifadesini kullandı.

İstanbul il yönetiminin, başkan ve 20 üyeden oluştuğunu anımsatan Matkap, yönetimde yedek üyenin ise bulunmadığını bildirdi.

İl yönetiminin mevcut yapısını tasvip ettiklerini ve buradaki temel yapıyı bozmayacaklarını belirten Matkap, "Söz konusu durum siyasi bir sonuç doğurmuyor. Ancak hukuken yönetimin yerine MYK'da yeniden atama yapılması gerekiyor ve bu yapılacak. Hukukun gereği olarak biz MYK'da, 'bu yönetim yeniden atanmıştır' diyeceğiz. Karar defterine de bu isimler yeniden yazılacak. İstifa etmeyenlerle yola devam edeceğiz" dedi.

Öte yandan CHP'de MYK toplantıları pazartesi günleri gerçekleştiriliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset