CHP erken seçimden korkmuyor

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Erken seçimden korkacak en son parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir" dedi. Manisa'nın Akhisar ilçesinde partisinin bayramlaşma törenine katılan Özel, seçimlerden sonra çıkan tablo ile 7 Haziran seçiminde olduğu gibi zorlu b

CHP erken seçimden korkmuyor
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Erken seçimden korkacak en son parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir" dedi.
 
Manisa'nın Akhisar ilçesinde partisinin bayramlaşma törenine katılan Özel, seçimlerden sonra çıkan tablo ile 7 Haziran seçiminde olduğu gibi zorlu bir süreç geçirdiklerini söyledi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçimden önce verdiği sözlerin arkasında duran tek parti olduğunu savunan Özel, "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Hatay mitinginde 'Ey Kılıçdaroğlu, Ey Bahçeli, ben 7 Haziran seçimlerinde parti olarak tek başına iktidar olamazsam parti başkanlığını bırakırım. Sizler bir şey söyler misiniz' diyordu. Biz öyle bir laf etmedik ama bugünkü geçici hükümetin Başbakanı o gün ettiği lafın altında eziliyor" dedi.
 
Özel, erken seçimin çözüm olmadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Şayet biz de MHP'nin ve HDP'nin gösterdiği tutumu sergilersek, erken seçime gidilecek ve birileri çıkıp diyecek ki '7 Haziran seçimlerinde biz tek başına iktidarı kaybettik ama diğer partiler de bizimle koalisyon kurmak istemiyorlar' Sanki Türkiye'de AKP'den başka çözüm yokmuş gibi bir anlayış oluşturup, kendilerine prim çıkartacaklar."
 
"AKP ile koalisyon yapmaya bayılmıyoruz" diyen Özel, şunları kaydetti:
 
"Her şartta da koalisyon yaparız demiyoruz. CHP olarak 14 tane maddemiz var. Bu maddelerin her bir tanesi seçim bildirgemizde vardı, dolayısıyla gözardı edilmeyecektir. Bizim bu ilkelerimiz dahilinde konuşacaksak oturup konuşacağız. HDP ve MHP'nin yaptığı gibi AKP de 'onu istemem bunu istemem' derse erken seçimden korkacak en son parti de Cumhuriyet Halk Partisi'dir. MHP'nin bu çözümsüz tavrına kızan, verdiği sözleri unutmasına kızan emanet oyları geri alırız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset