CHP, "Akyazı'dan ne haber?"

Akyazı Stat Projesi'nin seçim malzemesi olarak kullanıldığını ifade eden CHP Merkez İlçe Başkanı Murat Özçilingir, AK Parti'ye seslenerek, “Akyazı'dan ne haber” dedi. Başbakan Erdoğan'ın mitinginde de Akyazı'dan bahsetmemesinin hüsranlık yarattığını ifade

CHP, "Akyazı'dan ne haber?"

Akyazı Stat Projesi'nin seçim malzemesi olarak kullanıldığını ifade eden CHP Merkez İlçe Başkanı Murat Özçilingir, AK Parti'ye seslenerek, “Akyazı'dan ne haber” dedi. Başbakan Erdoğan'ın mitinginde de Akyazı'dan bahsetmemesinin hüsranlık yarattığını ifade etti.


CHP Merkez İlçe Başkanı Murat Özçilingir, “Akyazı projesini hayata geçireceğiz” diyorlar. Bu söylemleri yerel seçimler arifesinde kullanmak doğru değil, insanı kandırmaktan öte bir-şey değil. Hatırlarsanız, 22 Temmuz seçimlerinde Akyazı projesinin büyük bir afişini yaparak, Başbakan'ın miting günü meydanda üst geçite astılar. Ve orada başbakan şunu söyledi, “Bu proje Trabzon'a layık değil mi? Biz bunu hayata geçireceğiz” dedi. Seçimlerden sonra aradan biraz zaman geçtikten sonra “Bu projenin yapılması mümkün değildir, bu bir hayal projedir” denildi.
2009 yılında yapılan bütçede Akyazı Projesi ile ilgili Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne kaynak aktarılmadı. Şimdi gelinen noktada aynı vaatlerin aynı söylemlerin kullanıldığını görüyoruz. Şimdi bu genel seçimlerde halka sunulmuş bir vaat, ama hemen akabinde yapılamacağı açıklanıyor, şimdi yerel seçimlerde Akyazı Projesi gündeme getiriliyor. Bu yapılacakmış gibi söyleniyor. Burada bir samimiyetsizlik ve kandırmaca var. Başbakan Erdoğan'ın Trabzon mitinginde Akyazı Projesi'nden bahsetmemesi hüsrandır. O zaman ben şunu istiyorum; “Bir kazma vurulsun, bunu da bitireceğiz” desinler biz de destek olalım. Bu söylemlerden uzak dursunlar. Hiçbir büyük proje yapamadılar. Önceki hükümetlerin başlattığı projeleri tamamlamışlar, onları ortaya koyuyorlar. Galyan Barajı hala duruyor, 'Güney Çevre Yolunu 7 yıldır yapacağız' diyorlar. Yapsınlar, başlatsınlar. “Trabzon Belediyesi'ni kazanırsak demiryolunu Trabzon'a getireceğiz” diyorlar. Allah aşkına demiryolunun Trabzon Belediyesi'nin kazanılmasıyla ne alakası var. Bu hükümetin ortaya koyacağı bir projedir. “Bu projeyi Trabzon Belediyesi'ni kazanırsak yapacağız” demek etik değildir. Onun için yerel seçimler yarışı demokratik ve etik olmalı. Haksız rekabete yol açılacak söylemlerden kaçınılmalı" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler