Canalioğlu'ndan "Bayrak" çıkışı!

TBMM Genel Kurul'da Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ile CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç arasında konuşma süresi nedeniyle tartışma yaşandı.Genel Kurul, Bahçekapılı başkanlığında toplantı. Genel Kurul'da söz isteyen Genç'e, Bahçekapılı bir dak

Canalioğlu'ndan "Bayrak" çıkışı!

TBMM Genel Kurul'da Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ile CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç arasında konuşma süresi nedeniyle tartışma yaşandı.

Genel Kurul, Bahçekapılı başkanlığında toplantı. Genel Kurul'da söz isteyen Genç'e, Bahçekapılı bir dakika süre verdi.

Genç'in itiraz etmesi üzerine, Bahçekapılı, "Sayın Genç 5 dakikayı geçmemek üzeredir, ben size bir dakika veriyorum. Lütfen tartışmayla başlamayalım gündemimize" dedi.

Genç, kürsüde konuşma hakkını bulamadığını iddia ederek, " Memlekette çok büyük olaylar var. Bayrak iniyor, buna karşı sessiz kalınıyor. Bakın dün HDP'li arkadaşlar Lice'de toplantı yaptılar. Grup toplantısı TBMM'nin müştemilatıdır. Orada PKK bayrağı ile Apo'nun posteri önünde grup toplantısını yaptılar. Yarın bu arkadaşlar getirip de burada da bu toplantıyı yaptıkları zaman nasıl engel olacaksınız?" diye konuştu.

Bahçekapılı'nın "Lütfen Sayın Genç" ifadesi üzerine Genç, "Bu Meclis başkanları, evvela bundan utanç duymanız, buna müdahale etmeniz lazım. Ama bizim konuşmamızı engellemek için burada konuşturmuyorsunuz. Biraz dürüst davranın. Bu Meclis Başkanvekili 5 dakika konuşuyoruz, 5 defa müdahale ediyor. Sen nasıl Meclis'i böyle yönetirsin? 5 dakika verilmesi gereken süreyi, niye bir dakikaya indiriyorsun" dedi.

Bunun üzerine Bahçekapılı, "Siz bana hakaret etme yetkisine sahip değilsiniz. 5 dakika kadar süre verme hakkım var, bir dakika verdim. Sürenizi de doldurdunuz, beyanınızı da düzeltmediniz" karşılığını verdi.

Genç'in itirazları üzerine Bahçekapılı, "Lütfen Meclis'i germeyin, yerinize geçer misiniz? Beni İçtüzüğü uygulatmak zorunda bırakmayın. Sizden korkmuyorum. İçtüzüğü de uygularım, birleşime de giremezsiniz. Lütfen yerinize geçin. Bu Meclis'i ben idare ediyorum, siz değil" dedi.

Bahçekapılı'nın sözlerini Ak Parti'li milletvekilleri alkışladı.

Genç ve Ak Parti'li vekiller arasında başlayan sözlü tartışmanın devam etmesi üzerine Bahçekapılı, şunları söyledi:

 "Bir milletvekili arkadaşınız kürsüde konuşuyor siz kendinize nasıl saygı duyulmasını istiyorsanız, milletvekili arkadaşınıza da saygı duymasını öğrenin. Burada hakaret ederek milletvekilliği yapılamaz. Bunu size ben öğretecek değilim. Yaş olarak da tecrübe olarak da hepimizden fazlasınız. Saygılı davranmamızı engelleyecek davranışlarda bulunmayın." 

"Bayrak senin babanın malı değil"

HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani de Diyarkır'da bayrağın indirilmesini "provokasyon" olarak niteledi ve bunu tasvip etmediklerini söyledi.

"Kim ki bir başka halkın ya da halkların sembollerine dil  uzatırsa, saldırırsa, hakaret ederse alenen ifade ediyoruz bizden değildir" diyen Zozani, şöyle devam etti:

"Bu tarz provokatif eylem ve fillerin halklar arası kin tohumlarını ekmekten başka hiçbir işe yaramadığını bir kez daha ifade ediyoruz. 23 Haziran 1996'da olan da buydu, 2005 yılında Mersin'de gerçekleşen bayrak provokasyonu da buydu. Bugün bayrak provokasyonu üzerinden hamaset yapanlar, O Günler o bayrak provokasyonunu gerçekleştiren kişilerin kim olduklarına baksınlar, gerçeği görebilirler. Bizi bu tarz eylem ve fillerle itham etmeye kalkışmak beyhude bir çabadır. Elbetteki Türkiye'nin her yerinde parti olarak basın açıklaması da yaparız, toplantılarımızı da gerçekleştiririz. Lice'de dün partimizin gerçekleştirdiği toplantı bir grup toplantısı değil, eş başkanlarımızın daha 4 gün önce orada katletilen 2 sivil yurttaşın durumuna, Lice'de olup bitenlere dikkat çekmek için gerçekleştirdikleri bir toplantıydı. Bizi bu konuda 'Lice'ye niye gittik?' diye eleştirenler, buyursunlar Lice'ye gitme cesaretinde bulunsunlar."

Gündemdışı söz alan CHP Trabzon Milletvekili Mehmet Volkan Canalioğlu da bayrak indirme olayına değinerek, "İndirenleri ve indirenlere müsaade edenleri şiddetle kınıyorum" dedi.

Bunun ardından Genç'in Diyarbakır'daki toplantının grup  toplantısı olduğunu, Zozani'nin ise grup toplantısı olmadığını yinelemesi üzerine, ikisi arasında sözlü tartışma yaşandı. Zozani, Genç'e,  "Bayrak senin babanın malı değil" karşılığını verdi.

Tartışmanın uzaması üzerine Bahçekapılı, "Eğer aranızda bir problem varsa kuliste birlikte bunu halledebilirsiniz. Lütfen birbirinize laf atarak Meclis'in çalışmalarını sabote etmeyin" dedi ve birleşim 5 dakika ara verdi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset