Bu vatanın üstüne ameliyat olmaz

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şiddetin, terörün acıdan, yoksulluktan, gözyaşından başka hiçbir şey getirmediğini belirterek, ''780 bin kilometrekareyle bu vatan bizim, bu vatanın üzerinde ameliyat yaptırtmayız, bu vatan bizim. 7

Bu vatanın üstüne ameliyat olmaz

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şiddetin, terörün acıdan, yoksulluktan, gözyaşından başka hiçbir şey getirmediğini belirterek, ''780 bin kilometrekareyle bu vatan bizim, bu vatanın üzerinde ameliyat yaptırtmayız, bu vatan bizim. 74 milyonu, kim ameliyat derdine düşüyorsa avucunu yalasın, kusura bakmasın'' dedi.Erdoğan, partisince Hakkari Valiliği önünde düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi.

Konuşmasına, ''Serhat şehri, medeniyet şehri, alimler şehri, seyitler şehri Hakkari'yi, Hakkarili kardeşlerimi selamlıyorum'' diyerek başlayan Erdoğan, Hakkarili Ebul Berekat Hazretlerinin ''Muhabbetin esası üç şeydedir: Vefa, edeb, mürüvvet'' dediğini anımsatarak, ''Bizim aramızda birbirimize karşı vefa var, bizim aramızda birbirimize karşı hamdolsun edep var, bizim aramızda, birbirimize karşı mürüvvet var, kavuşma var. Biz birbirimize muhabbetle bağlıyız. Allah muhabbetimizi daim etsin, hiç ama hiç eksiltmesin'' dedi.

Necip Fazıl Kısakürek'in de Hakkari'ye gelip, Seyyid Taha Hazretlerini ziyaret ettiğinde, ''Şemdinli dağlarının, içtim nur çeşmesinden. Kurtuldum, akreplerin ruhumu deşmesinden'' dizelerini dile getirdiğini anımsatan Erdoğan, şöyle konuştu: ''İşte Hakkari böyle bir şehirdir. Hakkari bizim milletle muhabbetimizin nişanesidir. Bu benim, sadece Başbakan olarak Hakkari'ye beşinci gelişim. Seçim kampanyalarımızı Hakkari'den başlattığımız yıllar oldu. Hakkari'ye gelip açılışlar yaptık. Hakkari'de sizlerle beş kez hasret giderdik, kucaklaştık, muhabbet ettik. Hakkari'de sizlerle dertleştik. AK Parti, milletle aynı dili konuşan, milletle gönül diliyle konuşan bir partidir. AK Parti, samimiyet diliyle konuşan bir partidir. Biz, hesabi değiliz, hasbiyiz. Biz, öfkenin, şiddetin, nefretin değil, sevginin, samimiyetin diline teslim olmuş bir partiyiz.

AK Parti'yi kurduğumuz, sizin huzurunuza çıktığımız günden itibaren, gönül birlikteliğimiz, kardeşliğimiz her gün biraz daha pekişti. Çünkü biz size yalan söylemedik, söylemiyoruz. Biz ilkelerimizden taviz vermedik, vermiyoruz. Bizim siyasetimiz hizmet siyaseti, eser siyaseti, kardeşlik siyaseti, bunların siyaseti ideoloji siyasetidir, farkımız bu. Biz, işte şu Hakkari'de, Yüksekova'da, Şemdinli'de, Çukurca'da eserlerimizle, hizmetlerimizle konuşuyoruz. Biz verdiğimiz sözleri tutuyor, vaatlerimizin arkasında duruyoruz. Tek tek, adım adım, yatırımlarla, reformlarla, 81 vilayetin, tüm Türkiye'nin, Hakkari'nin çehresini değiştiriyoruz.''

Başbakan Erdoğan, esnafların zorla kepenk kapatmak zorunda kaldığını belirterek, ''Bunun adı 'kepenk kapatma eylemi' değil, 'kepenk kapattırma eylemi.' İnsanları tehdit ederek, belediye eliyle dehşet saçarak, buna kepenk kapatma diyemezsiniz. Bu ticaret hürriyetine, özgürlüğüne engel olmaktır'' dedi.

Hakkari Belediyesi'nin ideolojik davrandığını, vatandaşa hizmet etmediğini belirten Erdoğan, ''Şu anda Hakkari'nin şu sokağında gezdiğim zaman insanlığımdan utanıyorum. Bu nasıl bir yerel yönetim? Şurada yol var mı, Allah aşkına? Sizlere gönderdiğimiz parayı söyleyeceğim, soruyorum bu para nereye gidiyor'' diye konuştu.

 

''ÇETELERLE AMANSIZCA MÜCADELE ETTİK''

Erdoğan, AK Parti'nin kurulduğu andan itibaren birilerinin, birtakım odakların engellemesiyle karşılaştığını, tehdit edildiklerini, partinin kapatılmak istendiğini ifade ederek, ''Çirkin tezgahlarla, tahriklerle ülkenin huzurunu bozmak, bu yolla AK Parti'yi iktidardan uzaklaştırmak istediler. Bizim sizlerle olan muhabbetimizi kıskandılar, bu muhabbeti bozmak istediler. Hiçbirine eyvallah demedik, hiçbir tezgaha, hiçbir kışkırtmaya boyun eğmedik. Tam tersine, sizin desteğinizle, sizin hayır dualarınızla demokrasiye, özgürlüklere, milli iradeye musallat olan bu çetelerle amansızca mücadele ettik'' dedi. Çetelere hesap sorduklarını, inkar politikalarına son verdiklerini ve faili meçhullerin peşine düştüklerini belirten Erdoğan, şunları söyledi: ''Ülkenin her neresinde olursa olsun, benim insanıma yapılan her haksızlığın hesabını soruyoruz. Sekiz buçuk yıl önce nasıl bir Türkiye vardı, bugün nasıl bir Türkiye var? Sekiz buçuk yıl önce nasıl bir Hakkari vardı, bugün nasıl bir Hakkari var? Yüksekova'da, Şemdinli'de, Çukurca'da, benim genç kardeşlerim Kürtçe müzik kasetlerini gizli gizli dinliyordu. Hakkarili Ahmede Hani'nin adı anılmıyordu. Mem-u Zin tanınmıyor, bilinmiyor, okunmuyor, köşe bucakta saklanıyordu. Kültür Bakanlığı aracılığıyla bastık, yayınladık, takdim ettik. Anneler yavrularıyla Kürtçe konuşamıyordu. Köylüler huzurla, güvenle şehre, ilçeye inemiyordu. Çölemerik yani Hakkari, Gever yani Yüksekova, Navşar yani Şemdinli, Çele yani Çukurca demek, telaffuz etmek bile yasaktı, o günlerden bu günlere geldik.

Ah benim Hakkarili kardeşim... 'Ülke bölünür' dediler, 'huzur, barış kaybolur' dediler... İşte bu kardeşinize, bizim partimize, arkadaşlarımıza en ağır hakaretleri ettiler. Ne oldu? Kardeşlik bozulmadı, kardeşlik yüceldi, muhabbetimiz daha da arttı. Sekiz buçuk yıl önce Ahmede Hani'den söz etmek korku sebebiydi. Bugün artık Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Mem-u Zin'i basıyor. Dün Kürtçe kaset tandırlarda saklanırken, bugün devletin televizyonu 24 saat Kürtçe yayın yapıyor. Bunu kim getirdi, bunu hangi parti getirdi? Kim? Biz getirdik, biz başardık ve daha da ileri gideceğiz. Bugün, Uluslararası Kürdoloji Kongresi, Kürt Kadın Kongresi, 21. Yüzyılda Kürt Dili ve Edebiyatı Kongresi düzenleyen bir Hakkari Üniversitesi var. Bu üniversiteyi kim kurdu? Bu hizmetleri buraya getiren AK Parti. Demokrasinin bir mücadelesi olarak, hak ve özgürlükler olarak, 'bu ülkenin 81 vilayetinde üniversite olacak' dedik ve bu üniversitelerin tamamını gerçekleştirdik.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset