"Bu belge atom bombası gibi"

Habertürk televizyonunda canlı yayınlanan "Teke Tek" adlı programa katılan Baykal, gazeteci Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı. Genelkurmay Başkanlığı Harekat Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlandığı öne sürülen ve Taraf Gazetesi'nde yer alan "plan"

"Bu belge atom bombası gibi"

Habertürk televizyonunda canlı yayınlanan "Teke Tek" adlı programa katılan Baykal, gazeteci Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı.

Genelkurmay Başkanlığı Harekat Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlandığı öne sürülen ve Taraf Gazetesi'nde yer alan "plan" ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Deniz Baykal, "Türkiye darbeye karşı şerbetlendi, ama belgelere karşı şerbetlenmiş değil. Belge, atom bombası gibi... Bir belge ile 70 milyonu bir yönden başka yöne çekiyorsunuz. Şimdi bunu keşfettiler ve Türkiye
tehlikeli bir şekilde bunu yaşamaya başladı" diye konuştu.

İktidarın belgeyle ilgili yargıya başvurmasının erken olduğunu savunan Baykal, belgenin gerçek olup olmadığının henüz bilinmediğini söyledi.

Belgenin sahte olması halinde davanın ne olacağını soran Baykal, AK Parti'nin suç duyurusunu ''siyasi bir gösteriş" olarak değerlendirdi.
Türkiye'de hala darbe konusunun bazı kişilerce konuşabileceğini ama bunun kimse tarafından kabul görmesinin mümkün olmadığını söyleyen Baykal, "Bir askeri müdahale ile Türkiye'de ülke yararına hiçbir sonuç alınamayacağı konusunda kafamda olağanüstü net bir tablo vardır. Böyle bir girişimi onaylamayacağım, böyle bir girişimin içinde, önünde, arkasında olmayacağım, ya da bu girişimden işbirliği içinde partime, kendime, siyasi düşünceme yönelik arayış içinde olmayacağım o kadar açıktır ki" dedi.

Belgenin sahte çıkması durumunda bunun, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yıpratmaya yönelik insafsız ve tahrip etmeyi göze almış bir husumet, olarak değerlendirileceğini ifade eden Baykal, ''Eğer Genelkurmay'ın Harekat Dairesi'nin 3. bölümünde sorumlu bir albayın ve çalışma arkadaşlarının emir komuta söz konusu olmadan, kendi inisiyatifleriyle, özel ilişkileriyle böyle bir ilişkinin içinde oldukları ortaya çıkarsa; elbette bunlar bu davranışlarının yargı süreci içinde hesabını verirler" ifadelerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset