"Bir Rizeli beni durdurdu...."

 BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na barış sürecine destek için çağrıda bulundu. BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel , "Buradan sayın Kılıçdaroğlu'na, onun şahsında CHP 'ye sesleniyoruz. Gerçekten çözüm istiyor musunu

"Bir Rizeli beni durdurdu...."

 

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na barış sürecine destek için çağrıda bulundu.
 
BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel , "Buradan sayın Kılıçdaroğlu'na, onun şahsında CHP 'ye sesleniyoruz. Gerçekten çözüm istiyor musunuz, barış istiyor musunuz? O zaman gelin, omuz verin" dedi.
 
Tuncel, BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve beraberindeki heyetle, Elazığ Ata Park'ta partililer ve bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi.
 
Çözüm sürecine değinen Tuncel, bu süreci engellemek isteyenler, çözümsüzlükten beslenenler ve bunu rant olarak görenler olduğunu savundu.
 
MHP ve CHP 'nin sürece yaklaşımını değerlendiren Tuncel, MHP'nin tavrını anlayabildiklerini belirtti. Tuncel, şunları söyledi:
 
"Buradan sayın Kılıçdaroğlu'na, onun şahsında CHP'ye sesleniyoruz. Gerçekten çözüm istiyor musunuz, barış istiyor musunuz? O zaman gelin, omuz verin. AKP'nin politikasını ya da BDP'nin barış politikalarını beğenmiyor musunuz? O zaman çözümünüzle gelin. 'Bu iş olmaz' demekle bu iş olmuyor."
 
BİR RİZELİ BENİ DURDURDU...
 
CHP 'nin tabanının barıştan yana olduğunu bildiklerini ifade eden Tuncel, "Geçenlerde Rizeli bir CHP'li sokakta beni durdurdu. 'Vekilim, ben Rizeliyim, CHP'nin yöneticisiyim, bu süreci destekliyorum' dedi. CHP'nin tabanından birçok kişi sokakta bizi her gördüğünde 'bu süreci destekliyoruz' diyor. Biz buradan sayın Kılıçdaroğlu'ndan, tabanının sesine kulak vermesini, o doğrultuda hareket etmesini, barış sürecine destek vermesini talep ediyoruz" diye konuştu.
 
Kürkçü ise çatışmanın son bulması ve silahların bir kenara bırakılmasının yanı sıra bunların bir daha gündeme gelmeyeceği koşulların oluşturulmasını, en önemli konu olarak gördüklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset