Baykal'dan Erdoğan'a mesaj

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, anayasanın uzlaşmayla yapılması gerektiğini söyledi.Deniz Baykal, beraberindeki CHP Antalya milletvekilleri Osman Kaptan, Yıldıray Sapan ve Arif Bulut ile geçen hafta Demre ilçesinde yaşanan sel

Baykal'dan Erdoğan'a mesaj

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, anayasanın uzlaşmayla yapılması gerektiğini söyledi.

Deniz Baykal, beraberindeki CHP Antalya milletvekilleri Osman Kaptan, Yıldıray Sapan ve Arif Bulut ile geçen hafta Demre ilçesinde yaşanan selden etkilenen Alakent Mahallesi Güvercinlik mevkini ziyaret etti, vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Selden etkilenen bir serayı gezen Deniz Baykal, seradaki durumu ''Burası domates şenlik yeriydi, ama maalesef şimdi domates mezarlığına dönmüş'' diyerek anlattı. Daha sonra burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Baykal, selden etkilenen seralar gibi, Türkiye'nin önündeki en önemli gündem olan yeni anayasanın konuşulması gerektiğini söyledi.
 
Baykal, ''Anayasada çok ciddi, köklü değişiklikler yapılarak oluşturulmak istenen başkanlık rejiminin'' ne getirip götüreceğinin konuşulması gerektiğini belirtti.
 
Baykal, şu iddialarda bulundu:
 
''Anayasa dediğin uzlaşmayla yapılır. Anayasa bir milletin, bütün siyasi anlayışlarına sahip insanların ortaklaşa benimseyebilecekleri, sahip çıkabilecekleri ana bir çerçevedir. Böyle olması için de toplumun bütün kesimlerinin desteğiyle, katkısıyla oluşturulması gerekir. Bu doğrultuda bir gayret gösterildi, bir noktaya kadar gelindi. Ama öyle anlaşılıyor ki, sayın Başbakanın kafasında bir takvim var.
 
O Türkiye'nin yeni ve uzlaşmayla bütün kesimlerinin destek verdiği, sahip çıktığı bir Anayasa yapılmasına değil, kendi takvimine göre yapılacak bir seçimde belli bir hedefe ulaşmayı planlıyor. Yani başkanlık rejimini Türkiye'ye dayatma eğilimindedir. Onun sonucu olarak da uzlaşmayla yapılacak olan Anayasa çalışmasını bir kenara bırakmıştır ki bu kabul edilemez.
 
Şimdi bir Anayasa dayatması peşindedir. Bu tabi ülkenin Anayasal arayışına son vermeyecek, yeni Anayasa tartışmalarını da beraberinde getirecektir''
 
CHP'li büyükşehir belediye başkanlarının ifadeye çağrılmasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Baykal, ''Bu maalesef belediye başkanlarına yönelik, sindirme politikasıdır, üzüntüyle izliyoruz. Bu uzun süredir, toplumun teşhis ettiği bir tablodur'' ifadelerini kullandı.
 
Baykal ve beraberindekiler, Demre'den ayrılırken Beymelek Beldesi İskele Mahallesi'nde 19 gün önce Hoduras'ta tatildeyken uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren ve dün toprağa verilen Ömer Kaya'nın evini de ziyaret ederek babası Selahattin Kaya ve kardeşlerine başsağlığı dileğinde bulundu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset