"Başbakan'ın sözleri olumlu!"

CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Başbakan Erdoğan’ın, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın sözlerini “sürçülisan” olarak değerlendirmesini olumlu buldu.CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, TBMM’de basın mensuplarının sorularını

"Başbakan'ın sözleri olumlu!"

CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Başbakan Erdoğan’ın, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın sözlerini “sürçülisan” olarak değerlendirmesini olumlu buldu.

CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, TBMM’de basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın açıklamalarını "sürçülisan" olarak değerlendirdiğinin anımsatılması üzerine, Hamzaçebi, şöyle dedi:

"Grup Başkanvekili’nin sözünü düzeltmek amacıyla sürçülisan açıklaması çok olumlu bir açıklamadır. Olumlu buluyorum. Sürece olumlu katkı verecek, süreci olumluya çevirecek bir açıklamadır. TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in dün Genel Kurul toplantısında yaptığı açıklama da sürece son derece olumlu katkı vermiş bir açıklamadır. Çiçek, Genel Kurul’daki açıklamasında partileri bu konuda uzlaşmaya davet eden bir dil kullandı. Bu uzlaşmayı sağlayacak olan zemini oluşturma yönünde elinden gelen gayreti göstereceğini ifade etti.”

-“BU ÇAĞRININ MUHATABI SADECE CHP DEĞİL”-
Bu zemini oluşturma yönünde Meclis Başkanı’nın tüm siyasi partilere çağrı yaptığını ifade eden Hamzaçebi, “Bu çağrının muhatabı sadece CHP değildir, başta AK Parti olmak üzere diğer siyasi partilerdir de. Umuyorum ki bu çağrıya tüm siyasi partiler, sağduyuyla yaklaşır ve süreci normalleştirme yönünde adım atarlar ve bu konuda bir yol buluruz” dedi.

CHP’nin, milletvekillerinin tutukluluklarını sona erdirerek, vekilliklerinin başlaması yönünde bir tavır ortaya koyduğunu ifade eden Hamzaçebi, şöyle dedi:

“CHP, hukuk çerçevesinde, uluslararası hukuk çerçevesinde bir çözümü arzu etmektedir. Çözüm sağduyuyla bulunacaktır. Sayın Meclis Başkanı, tüm siyasi partilere çağrı yaptığı bir ortamda çözüm bulmak kolaylaşacaktır. Umuyorum ki ilerleyen zaman içinde tüm siyasi partilerin içine sinecek bir çözüm bulunacaktır.”

-“MECLİS BAŞKANI’NIN BAŞBAKAN İLE YAPACAĞI GÖRÜŞME DE ÖNEMLİ”-
“Sayın Cemil Çiçek ile Kılıçdaroğlu görüşmesine büyük önem atfediliyor, beklentiniz ne” sorusuna Hamzaçebi, “Sayın Çiçek sadece CHP'ye yönelik bir çağrı yapmadı. Başta AK Parti olmak üzere, bütün siyasi partilere çağrıda bulunuyor. Onun için konuyu sadece Kılıçdaroğlu ve Çiçek görüşmesi çerçevesinde ele almak yanlış olur. Bu şüphesiz bu süreçte önemli bir görüşme alacaktır. Ancak yine Meclis Başkanı'nın Sayın Başbakan ile yapacağı görüşme de önemlidir. Sayın Başbakan'ın bu konudaki yaklaşımı da önemlidir. Umuyorum ki Sayın Meclis Başkanı, siyasi partiler arasında bu dengeyi, uzlaşmayı sağlayacaktır, bir orta noktada buluşulacaktır” dedi.

“TBMM Başkanı ile görüştünüz, dün itibarıyla ortaya çıkan bir formül var mı" sorusuna da CHP Grup Başkanvekili, “Hayır, ben Sayın Meclis Başkanı ile çözüm alternatifleri üzerinde bir görüşme yapmadım. Bizim çözümümüz şudur diyebilecek bir noktada değilim. Bu ancak herkesin, tüm siyasi partilerin bir araya geldiği bir ortamda ortaya konulacak bir durum olabilir” dedi.

“Oktay Ekşi, hükümet programı üzerinde Pazartesi günü konuşabilir mi” sorusuna Hamzaçebi, "Pazartesine daha çok zaman var, Pazartesi günü gelsin konuşuruz” dedi.

“Danışma Kurulu’na CHP'nin de çağrılması gerekmez miydi” sorusuna da Hamzaçebi, “Şimdi onlar sorunun büyüklüğü karşısında biraz ayrıntıda kalan konular. Onlar aşılır, önemli değil, onlara takılmamak lazım, onlar geçilir, onlar ayrıntı, usule ilişkin konulardır” dedi.

Bir soru üzerine Hamzaçebi, “Meclis Başkanlık Divanı’nda 4 üyemiz olacak, komisyon üyelikleri bildirildi, çalışmasını yapacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset