Başbakan Erdoğan CHP'ye sert çıktı

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının satır başları: Esenyurt'taki acı hadisenin tüm boyutlarının aydınlanması için yakın takipteyiz. Valimiz emniyet müdürlerimiz bakanımız harekete geçtiler ve olay yerinde ilk incelemeleri yaptılar. Bu hadisenin tekrar e

Başbakan Erdoğan CHP'ye sert çıktı

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının satır başları: 

Esenyurt'taki acı hadisenin tüm boyutlarının aydınlanması için yakın takipteyiz. Valimiz emniyet müdürlerimiz bakanımız harekete geçtiler ve olay yerinde ilk incelemeleri yaptılar. Bu hadisenin tekrar etmemesi için de tedbirleri daha da sıklaştıracağız. Çalışma Bakanıma da gerekli talimatları verdim.

İş kazaları ve meslek kazalarını minimuma indirmek için çok daha kararlı tedbirleri hayata geçirecez.

İsrail, Gazze'yi bombardımana tutarak öldürmeye devam ediyor. Kardeşlerimiz hayatını keybetmeye devam ediyor. Gerek Gazzeli, gerek Afgan kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum.

İnsanlar sadece öldürülmüyor, ülkelerinden sürülüyor. Vatansız yaşamaya mahkum ediliyorlar. Filistin'le birlikte Afganistan'da, Suriye'de insanlık onuru ayaklar altına alınıyor.

İsrail Gazze'de hunharca öldürmeye devam ediyor. Afganistan'da Kur'an-ı Kerim yakılmasıyla başlayan olaylar 16 Afgan'ın öldürülmesiyle sürüyor. Hem Gazzeli hem Afgan şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum. Filistin'de yavaş ama sistematik bir katliam sürdürülüyor.

İşlenen tüm cinayetlerin insanlığın geleceğine dair umutları katlattığını ifade ediyoruz. Ortadoğu'da çocuklar katledilmeye devam ediyor. Umudumuzu muhafaza etmeye sürdüreceğiz. Biz dik durmaya ve doğruları söylemeye devam edeceğiz.

İsrail vatandaşları Filistinlilere karşı soykırıma karşı çıkmalı, devlet terörüne son vermesini istemeli.

Bazı medya gruplarının Gazzeli direnişçileri militan olarak takdim etmelerini anlamakta zorlanıyorum. Onlar militan, terörist değil topraklarını korumak isteyen direnişçilerdir.

Fransa'da yabancı düşmanlığı aleni bir şekilde tahrik ediliyor. Seçim kazanmak uğruna yabancı düşmanlığını, özellikle İslamafobiayı körüklemek sorumsuzluktur.

AB ülkeleri tedbir almalı. Faşizm karşısında sessiz kalmak çok büyük bir yanlış olacaktır.

Suriye'de şiddete derhal son verilmeli, siyasi geçiş sürecinin önünün açılması için uluslararası toplum ittifak içinde çalışmalı.

Mardin'e kazandırdığımız 149 trilyon liralık yatırımın açılışını yaptık.

İstanbul'da 3 gün boyunca 172 ülkeden yaklaşık 700 sporcuyu ağırladık.

Milli eğitim sistemimizi yeniden düzenleyen yasa teklifi komisyonda kabul edildi. Komisyon başkanımızı ve milletvekillerimizi sağduyulu tavırlarından dolayı kutluyorum, maruz kaldıkları saldırılardan geçmiş olsun diyorum. Dikta rejimleri tarih boyunca eğitimin okulları kendileri için bir kaynak olarak gördüler. Tek tip insan yetiştirmek için okulları kullandılar. Dikta hevesinin acısını bütün boyutlarıyla yaşadık. 1940'lı yıllarda okulların kışla mantığıyla nasıl dizayn edildiğini bütün millet biliyor. Okullarda çocuklara belli bir ideolojiyle eğitimi verilirken okuldışında eğitim verilmesinin önü kesildi. CHP, Kuran kurslarını kapattı, camileri kapattı. Evlerde dahi çocukların din eğitimi almasının önüne geçildi. CHP sadece dinb eğitimine değil kendi ideolojisi dışındaki her şeye karşı çıktı. Ezanın kendi asli yapısından farklı yapıya çeviren CHP değil miydi?

CHP Genel Başkanı ciddi gelgitler yaşıyor. CHP'nin geçmişine ilişkin yarım ağız açıklamalar yapıyor. Buna elma şekeri politikası denir.

Başörtüsü yasağından dolayı da gurur duyuyor musun? Üniversite kapısından geri çevirdiğiniz kızlardan gurur duyuyor musunuz? Partisindeki malum milletvekili kadın, ikna odasında psikolojik baskı olmasın diye, yanlış yapmasınlar diye yardımcı oldum diyor. Biraz ufak da güvercinler yesin. Üniversitelerde derslere sağlayacak adımı attık, bunu Anayasa Mahkemesi'ne götüren CHP oldu.

O çeteleri, mafyaları biz temizledik, hala temizliyoruz. CHP'nin geçmişi diye bir şey yoktur zira CHP bugüne gelemeyen geçmişte yaşayan bir partidir. 1940'ta kalmıştır. Demokratik parlamenter sisteme uyum sağlayamamıştır. Tek tip insan yetiştirmek istiyor, ellerinden geleni yapıyorlar. Bir yandan değiştik diyeceksin, bir yandan da 28 Şubat darbesinin en sert uygulamasına sahip çıkacaksın.

Yemin etmeyiz dediler, tıpış tığış geldiler mi? Yeminlerini ettiler mi? Tütürdüklerini yalamanın verdiği eziklikle Meclis'i kilitlemenin derdindeler. Komsiyonu basarak milli iradeyi engelleyeceklerini sanıyorlar. Her 10 yılda bir müdahaleye, her 10 yılda bir müdahalenin cansuyu verdiği CHP'ye alışmışlar. Bugün karşılarında bir yerlerden telefon gelip, emirle adım atan hükümet yok. CHP'liler bunun şaşkınlığını yaşıyorlar. İsteseler de istemeseler de alışacaklar. Milli iradeye, demokrasiye alışacaklar. Tankalrıyla, toplarıyla gelsinler diyor Kılıçdaroğlu. Bu ülkede tankla, topla ancak siz gelirsiniz. Çünkü siz bugüne kadar ancak tanklai topla geldiniz, millet iradesiyle gelemediniz. AK Parti iktidarına kadar CHP, Meclis'te olsun veya olmasın, bir şeye karşı çıktılarsa onu engellemişlerdir. CHP, bir yasayı istemediyse engellendi. Birisi çıkmış sizinle Genel Kurul'da he4saplaşacağız diyor. İfadeye bak .Hangi dilden anlıyorsanız o dilden. Türkiye'nin en çok satan gazetesi benim arkadaşımın 12 saat konuşan arkadaşın boğazına sarıldığını yazıyor. Meclis'te engeleyemediklerini, Danıştay'da, Anayasa Mahkemesi'nde engellediler, orada da olmadıysa demokrasi dışı güçleri çağırdılar. Ordu göreve, genç subaylar rahatsız dediler. AK Parti'nin kapatılması için ellerinden geleni yaptılar. Artık yağma yok. Biz yeter söz de karar da milletindir dedik. Hiç kimse kusura bakmasın, millet iradesini kimseye çiğnetmesin.

Şimdi herkesi sokağa çağırıyor. Hiç olmazsa kışın yapma bunu, şöyle bahar gelsin. Sokak direnişine çağırarak anarşiye davetiye çağırıyor. Onlar şiddet çağrısı yapsın, biz milletin çizdiği istikamet doğrultusunda yürümeye devam edeceğiz.

28 Şubat'ta bu millete kesintisiz eğitim dayattılar. Pedagoljik kaygıyla değil ideolojik kaygıyla bunu yaptılar. İmam-hatiplerin, meslek liselerinin, Anadolu çocuklarının önünü kesmek için yaptılar. Çobanlıktan cumhurbaşkanlığına kadar yükselenler, başörtülüler Suudi Arabistan'a gitsin dedi. Biz bir mağduriyeti gideriyoruz. Yoksul çocukların önünü açmanın gayreti içindeyiz. CHP ne yaparsa yapsın, milletin dediği olacak, Meclis görevini bihakkın yerine getirecektir. CHP'nin milli iradeye ipotek koyduğu dönemler kapanmıştır. Komisyon ve alt komisyon yasa teklifini 91 saat 41 dakika görüştü. 342 konuşma yapıldı. 22 konuşmayı AK Parti'li üyeler yaptı. İmam hatip okullarını size açtırmayacağız demekten başka bir şey demedi. CHP Genel Başkanı komisyonu işgal etmeleri için milletvekilerine SMS ile talimat verdi. İşgal etmek için gelen milletvekilleri komisyonda yer bulmadılar, geç kalkmanın verdiği kızgınlıkla saldırdılar.

Bütün şiddet eylemlerine rağmen teklif komisyonda kabul edilmiştir.

Yönetimden çok MHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. MHP, kendi tabanının istek ve arzularına gözardı ederek CHP'ye vagon olmuştur.

Üniversite sınavına giriyorsa, kazanıyorsa bırak gitsin, önünü kesme. Bunların çağdaşlıktaki ölçüsü başörtüsü ile üniversite kapasına gelmiş kıza engel olmak. En az üç çocuk dedik, kanun mu var? Başbakan'ın arzusudur bu. Ekonomik durumumuz artsın dah da fazlasını isterim. Medvedev'e meseleyi anlattım, hemen gidince en az üç çocuk dedi, ayrıca teşvikle birlikte. Putin de seçim kampanyasında kullandı.

Detaylar gelecek...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset