Barack Obama Vanlı mı?

Arınç, Bursa'da seçim bürosu açılışının ardından Barakfakih'i anma programına katıldı. Arınç, Barakfakih konusunda tarihte çok fazla bilginin olmadığını belirterek Barak isminin Türkiye'ye yabancı olmadığını ifade etti.Arınç, ABD Başkanı Obama'nın da biri

Barack Obama Vanlı mı?

Arınç, Bursa'da seçim bürosu açılışının ardından Barakfakih'i anma programına katıldı. Arınç, Barakfakih konusunda tarihte çok fazla bilginin olmadığını belirterek Barak isminin Türkiye'ye yabancı olmadığını ifade etti.

Arınç, ABD Başkanı Obama'nın da birinci isminin Barack olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu: "Türkiye'nin muhtelif yerlerinde Barak aşireti veya Barak boyu diye önemli bölgeler var. Barak'tan gelmiş Orta Asya'dan Anadolu'ya gelmiş erenlerden biri olması gerekir. Sonra şu 'Barak' ismini başka bir yerden de hatırlıyoruz. Türkiye de yaşayan Baraklılar Amerika başkanının ismini duyunca bu olsa olsa bizdendir demeye başladı. Biliyorsunuz Obama'nın birinci ismi Barack'tır. O Barack Hüseyin'dir. Biz de Barakfakih'in önündeyiz. Yani olur mu olmaz mı Allahın takdiridir.

 

 

Babamız Hz Adem, anamız Hz. Havva olduktan sonra yüzyıllardan bu yana Amerika'ya başkan seçilenle Kestel'in Barakfakih arasında nasıl bir irtibat var derseniz, olmaz olmaz demeyin Çünkü burası Barakfakih. O adamcağız da Barack Hüseyin. Yani işin bu tarafında bile Türkiye'de yaşayan Barak aşiretinin mensupları Van tarafında Obama'nın başkan seçildiği gün 40 tane kurban kestiler. Var onların bir bildiği. Biz sonradan öğrendik. O yüzden boş insan değil bunlar" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset