Bakan Uraloğlu, BAE'li Bakan Al Suwadi ile bir araya geldi! Damga vuran Trabzon diyaloğu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, BAE Yatırım Bakanı Mohamed Bin Hassan Al Suwaidi ile bir araya geldi.

Bakan Uraloğlu, BAE'li Bakan Al Suwadi ile bir araya geldi! Damga vuran Trabzon diyaloğu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Birleşik Arap Emirlikleri Yatırım Bakanı Mohamed Bin Hassan Al Suwaidi ile İstanbul’da Kalkınma Yolu Projesi kapsamında yapılacak çalışmaları ve iki ülke arasındaki işbirliklerini değerlendirdi. Görüşmeye Arap Turistlerin tatilini değerlendirmek için geldiği Trabzon sohbeti damga vurdu.

Bakan Uraloğlu ile Birleşik Arap Emirlikleri Bakanı Al Suwaidi arasındaki görüşmede samimi diyaloglar yaşandı. Özellikle Arap ülkelerinin turizm için tercih ettiği şehirlerin başında gelen Trabzon ile ilgili konuşmalar dikkat çekti.

Bakan Uraloğlu, BAE'li Bakan Al Suwadi ile bir araya geldi! Damga vuran Trabzon diyaloğu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Trabzonlu olduğunu öğrenen Birleşik Arap Emirlikleri Yatırım Bakanı Mohamed Bin Hassan Al Suwaidi, “Bizimkiler Türkçe, sizinkiler de Arapça ya da İngilizce bilmiyor ama çok iyi anlaşıyorlar. Bizimkiler Trabzon’u çok sevdi. Oldukça da fazla kalıyorlar. Hatta ailem de tatil için Trabzon’a geldi. Sizce bizimkiler Trabzon’u neden bu kadar sevdi?” ifadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da BAE Bakanı’nın bu söylemlerine karşılık olarak, “Birincisi Trabzon cennetten bir köşe. İkincisi de bizimkiler dil bilmese de kalpten iletişim, gönülden gönüle bağ kurar’ dedi. Bakan Uraloğlu, ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri Yatırım Bakanı Mohamed Bin Hassan Al Suwaidi’yi Trabzon’da ağırlamak istediğini söyledi.

BAE Bakanı Al Suwaidi de Uraloğlu’nun bu daveti karşısında memnuniyetini belirterek, ilk fırsatta Trabzon’u ailesi ile birlikte ziyaret edeceğini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler