Bakan Bayraktar Trabzon'da

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon’un Sürmene ilçesi Çamburnu beldesindeki Katı Atık Çöp Tesisleri’nde incelemelerde bulundu.Bakan Erdoğan Bayraktar, beraberinde Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ve Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümr

Bakan Bayraktar Trabzon'da

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon’un Sürmene ilçesi Çamburnu beldesindeki Katı Atık Çöp Tesisleri’nde incelemelerde bulundu.

Bakan Erdoğan Bayraktar, beraberinde Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ve Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile birlikte incelemelerde bulunduktan sonra kısa bir açıklama yaptı.

Çöp sahasının hızla dolduğunu kaydeden Bakan Erdoğan Bayraktar “Bu iş için uzman olan arkadaşlarımızı beraberimizde getirdik. 1 veya 1,5 sene arasında bir zamanımız kaldı, burası doluyor.

Bir risk olmasın diye buradaki duvarı gerekli mühendislik hesaplarını yapmak ve gerekli tahkimat için her türlü çalışmayı yaptırdık. Ondan sonra buranın üstü kapanacak, çimlenecek.

Havalandırma borularıyla birlikte kokusu çıkmayacak şekilde organize edilecek. Yağmur suyuna karşı da gerekli tedbirler alınacak. Üzerini katı atık depolama şeklinde değil de çöpü bertaraf edecek tarzda tesis kurmak için çalışmalara devam ediyoruz.

İnşallah bundan sonra günde 500-600 ton olan çöpü 100 tona kadar indirip geri kalanını yakmak suretiyle enerji ve gübre sağlayarak sera üretimi kurmayı planlıyoruz” dedi.

Bakan Erdoğan Bayraktar, incelemelerin ardından Araklı ilçesine geçerek AK Parti İlçe Kongresi’ne katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset