Bahçeli 45, Kılıçdaroğlu 60, Zana 100

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın benzer gündemlerle biraraya geldiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 1 saat, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile de 45 dakika görüşürken, Leyla Zana ile görüşmesinin 1 saat 40 dakika sürmesi dikkati çekti. Erdoğan

Bahçeli 45, Kılıçdaroğlu 60, Zana 100

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın benzer gündemlerle biraraya geldiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 1 saat, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile de 45 dakika görüşürken, Leyla Zana ile görüşmesinin 1 saat 40 dakika sürmesi dikkati çekti. 

Erdoğan'ın benzer gündemlerle biraraya geldiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesinin Leyla Zana ile görüşmesinden daha kısa sürmesi dikkat çekti.

Kürt sorununu konuşmak için 6 Haziran'da bir araya gelen Başbakan Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki görüşme 1 saat sürmüştü. Görüşme 15.30'da başlamış ve 16.30 dolayında sona ermişti.

Görüşmeden sonra açıklama yapan CHP Genel Başkan yardımcıları Faruk Loğoğlu, "4 parti CHP'nin önerisine evet derse AKP, bu öneriye sıcak bakacak. MHP'nin ikna edilmesi gerekiyor" demişti. AKP Genel Merkezi'ndeki görüşmeye, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkan yardımcıları Faruk Loğoğlu ve Sezgin Tanrıkulu katılmıştı.

Erdoğan-Zana görüşmesi ise yaklaşık saat 15.00'te başlarken 1 saat 40 dakikaya yakın sürdü.

Leyla Zana görüşmesine ilişkin üç parti liderlerinin yanısıra milletvekilleri bazında en sert tepki Trabzon cephesindeki MHP kanadından geldi. MHP'nin Trabzon Milletvekili ve eski Devlet Bakanı Koray Aydın, Başbakan Erdoğan'a göndermede bulunup, "Başbakan Erdoğan ile Kürtçü Leyla Zana'nın görüşmesi yapıldı.

AKP'nin kimlerle aynı çizgide olduğunun en net ifadesidir bu görüşme. Erdoğan çok sevdiği "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısına artık Leyla Zana ile düet yapabilir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset