Bağış: PKK gençleri katlediyor!

Egemen Bağış, Viyana'daki temaslarının ardından ATİB merkezinde Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi. Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Avusturya-Türkiye İslam Birliği(ATİB) merkezinde yaklaşık 400 kişiye hitaben konuşan B

Bağış: PKK gençleri katlediyor!

Egemen Bağış, Viyana'daki temaslarının ardından ATİB merkezinde Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi. Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Avusturya-Türkiye İslam Birliği(ATİB) merkezinde yaklaşık 400 kişiye hitaben konuşan Bağış, "Birbirimizi olduğu gibi kabul etmeliyiz. Ne Sünniler Alevileri Sünnileştirerek, ne Türkler Kürtleri Türkleştirerek bir yere varamayız. Biz birbirimizi değiştiremeyiz. Ama birbirimizi olduğu gibi kabul ederek barış içinde birlikte yaşayabiliriz." dedi.

SİZLERİ TÜRKİYE'NİN TEMSİLCİSİ OLARAK GÖRÜYORUM
Konuşmasında Türkiye'nin AB müzakere süreci önündeki en büyük engelin ön yargılar olduğunu ifade eden Bağış, bu ön yargıların AB üyesi ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de var olduğunu söyledi. Bağış, gurbetçilere "Bu ön yargıları kırmak için ben sizleri de Türkiye'nin birer temsilcisi olarak görüyorum" diyerek Türk vatandaşlarının bulundukları ülkelerde halka ve resmi makamlara Türkiye'nin AB sürecini anlatmaya çağırdı.

BENDE GURBETÇİYDİM
Türk vatandaşlarına eğitime önem vermeleri önerisinde bulunan Bağış, çocuklarını yaşadıkları ülkenin en iyi okullarına göndermelerini istedi. Konuşmasında Türk vatandaşlarına "dayanışma içinde olmanız lazım" diyen Bağış, "İşte o aman güçlü bir toplum olabiliriz. Ve o güçlü toplumun arkasında güçlü bir devlet de varsa o zaman kimse bizi tutamaz" diye konuştu. Gurbetçilerin çifte vatandaşlık uygulamasından şikayetlerini dinleyen Bağış, kendisinin de 17 yıl gurbette yaşadığını belirterek, "17 yıl gurbette yaşayan bir kardeşiniz olarak sizin duygularınızı çok iyi biliyorum" ifadelerini kullandı.

TÜRK NERDE DOĞARSA DOĞSUN TÜRK'TÜR
Konuşmasında, "Sizin cebinizdeki kağıt parçası milliyetinizi belirlemez" diyen Bağış, "Türk nerede doğarsa doğsun Türk'tür ve Türk kalacaktır. Milliyetinizi belirleyen duygularınızdır" dedi. Bağış'ın ATİB merkezinde Türk vatandaşlarıyla yaptığı toplantıda, Türkiye'nin Viyana büyükelçiliği 1.müsteşarı Bülent Karadeniz, Başkonsolos İbrahim Mete Yağlı ile ATİB Genel başkanı ve Viyana Din Hizmetleri Müşaviri Seyfi Bozkuş da hazır bulundu. Bağış konuşmasının ardından gurbetçilerin çeşitli konulardaki sorularını da yanıtladıktan sonra Avrupa Müslüman Birliği'nin onuruna verdiği akşam yemeğine ve konferansa katıldı.

PKK GENÇLERİ KATLEDİYOR
Terör örgütü elebaşı Öcalan'ın İmralı Adası'nda özel muamele gördüğü yolundaki şikayetler üzerine, "Bebek katiline ilişkin söylediklerinizin altına ben de imzamı atıyorum" diyen Bağış, "PKK terör örgütü Türkiye'de gençlerimizi yani sizin kardeşlerinizi silahla katlediyor. Avrupalı gençleri de uyuşturucu ile katlediyor. Bana anlattığınız şikayetlerinizi Avrupalı siyasilere de anlatmalısınız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler