Arınç'tan askere ders verdik çıkışı

27 Nisan akşamı kendilerine aba altından sopa gösterildiğini ve korkup kaçacaklarının zannedildiğini belirten Arınç, TSK'ya karşı hükümetin nasıl dik durduğunu şu sözlerle anlattı:"28 Nisan sabahı derslerini aldılar. Sen benim emrimde bir memursun. Anayas

Arınç'tan askere ders verdik çıkışı

27 Nisan akşamı kendilerine aba altından sopa gösterildiğini ve korkup kaçacaklarının zannedildiğini belirten Arınç, TSK'ya karşı hükümetin nasıl dik durduğunu şu sözlerle anlattı:

"28 Nisan sabahı derslerini aldılar. Sen benim emrimde bir memursun. Anayasaya, babayasaya karışma. Cumhurbaşkanını parlamento seçecek. Sen oturduğun yerde oturacaksın. İş bitti."

27 Nisan e-muhtırasının üzerinden 4 yıl geçti ama tartışmalar sürüyor. Bursa Girişimci İş Adamları Derneği'nin (BUGİAD) İnegöl Şubesi tarafından dün gece düzenlenen yemeğe katılan Arınç'ın gündeminde başörtüsü tartışmaları ve e-muhtıra vardı.

 

"ÜSTÜNDE BAŞINDA NE VAR DİYE SORMAYIZ"

Bazı kesimlerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İmam Hatip Lisesi mezunu ve eşinin başının örtülü olmasından rahatsızlık duyduğunu söyleyen Arınç, "Bizim çizgilerimiz belli. Bir bayana, 'Üstünde, başında ne var?' diye sormayız" dedi.

 

"EŞİMİN BAŞINDAKİ ÖRTÜYLE İFTİHAR EDİYORUM"

Kendisinin TBMM Başkanı seçildiğini hatırlatan Arınç, dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i eşiyle birlikte yurt dışına yolcu ettikleri bir törende tepki gördüklerini ifade ederek, şunları anlattı:

 

HANIM HAFIZ ELMAS'IN KIZI

"Biz de Cumhurbaşkanı'nı uğurlayacağız diye seviniyoruz. Benim de eşimi değiştirecek durumum yok. Çift hanımım yok. Benim hanımım da Demirkapı'dan Hafız Elmas'ın kızı Münevver hanım. Bir Çerkez kızı. Cumhurbaşkanı'nı uğurlayacağım diye başını açacak durumu yok ki. Biz nasılsak öyleyiz.

 

Meclis Başkanı'nın eşinin başında örtü varsa, buna herkesin saygı duyması lazım. Havaalanına gittik. Maalesef Türkiye'de ihtilal oldu. 'Burada nasıl olur da kamusal alana Meclis Başkanı'nın eşi başörtüsü ile gelir.' Ben de şaşırdım. Yıllardır bu işin içindeyim ama bu düşmanlık da neyin nesi? Kendimizi savunduk. Neresi kamusal alan? Havaalanına gelmiş her insana başındaki örtüyü mü çıkaracaksın? Ben eşimin başındaki örtüsüyle iftihar ediyorum ve uzanacak dilleri de lanetliyorum. Bunu bütün hanımlarımız için istiyorum."

 

"ZANNETTİLER Kİ KORKUP KAÇACAĞIZ"

Konuşmasında, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi yaşanan süreci de değerlendiren Arınç, Abdullah Gül'e, Milli Görüş geleneğinden geldiği, eşinin başının kapalı olması yüzünden karşı çıkıldığını, olayların 27 Nisan akşamı yayınlanan bildiriye kadar getirildiğini söyledi.

 

"27 Nisan akşamı bize aba altından sopa gösteriyorlar. Zannettiler ki korkup kaçacağız" diyen Arınç, şöyle devam etti:

 

"KÖŞE KAPMACA OYNAMAKTAN VAZGEÇTİLER"

"Çünkü bunun geçmişte örnekleri var. Şapkasını zor kurtardı birileri. Bizi de öyle zannettiler. 28 Nisan sabahı derslerini aldılar. Sen benim emrimde bir memursun. Anayasaya, babayasaya karışma. Cumhurbaşkanını parlamento seçecek. Sen oturduğun yerde oturacaksın. İş bitti. 4 ay gecikmeyle Cumhurbaşkanını seçtik. Hanımefendinin elini sıkmaktan kaçtılar. Şimdi aradan 3 yıl geçti. Her şey normalleşti. Artık topuk selamı verip, 'Cumhurbaşkanım' diye söze başlıyorlar. Köşe kapmaca oynamaktan vazgeçtiler. Şimdi hepsi sırada. 'Hoş geldiniz' diyorlar. Türkiye'nin normalleşmesi için bize düşen sabır."

Mersin'in Tarsus ilçesi Yenice beldesinde, şakalaştığı arkadaşının silahından çıkan kurşunlarla şehit olan erin cenazesi, Balıkesir'in Gönen ilçesinde toprağa verildi.

Yenice'deki 52. Mühimmat Bölük Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken, şakalaştığı arkadaşı G.B'nin silahının ateş alması sonucu hayatını kaybeden Halil İbrahim Ateş'in (21) cenazesi, Adana Adli Tıp Kurumu morgundan alınarak, Gönen'e getirildi.

Cenaze törenine, şehit erin ailesi ve yakınları ile Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, İl Garnizon Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç, Bandırma 6. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Levent Taştan ve Gönen Kaymakamı Bekir Dınkırcı katıldı.

Şehidin naaşı, daha sonra Çarşı Camisi'nde kılınan namazın ardından Şehitler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset