Ambulans şoförlerine eğitim!

Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında bulunan 112 acil sağlık hizmetleri komuta merkezi salonunda düzenlenen toplantıya İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Dereli, Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Serdar Küçük, İl Ambulans Servisi

Ambulans şoförlerine eğitim!

Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında bulunan 112 acil sağlık hizmetleri komuta merkezi salonunda düzenlenen toplantıya İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Dereli, Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Serdar Küçük, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Yusuf Eray Uslu, emniyet personeli ile ambulans şoförleri ve ilk yardım görevlileri katıldı. 

Trafik eğitimini veren komiser Ünal Aydın, trafikte iyi şoförden daha çok dikkatli ve özenli şoförlerin istendiğine dikkati çekerek, ''Özellikle can kurtarmak için gayret gösteren ambulans şoförlerimizin trafikte dikkatli olmaları hem taşıdıkları yolcu ve personel, hem de diğer sürücüler açısından hayati önem taşımakta'' dedi. 

450.20120119140936.jpg

Aydın, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'na göre geçiş üstünlüğüne sahip araçları sıralayarak, ''Cankurtaran, yaralı veya acil hasta taşıyan araçlar, geçiş üstünlüğünde ilk sırada yer alan araçlardır. Ancak zorunluluk olmadığı hallerde, hasta veya yaralı taşınmıyorsa veya acil bir duruma gidilmiyorsa geçiş üstünlüğünü kullanmak yasaktır. Böyle durumlarda geçiş üstünlüğü söz konusu olamaz'' diye konuştu.

Ambulans şoförlerinin özellikle geçiş üstünlüğünü kullanırken diğer yol kullanıcılarının can ve mal güvenliğini de gözetmesi gerektiğini vurgulayan Aydın, trafik kurallarına uymanın, hem şoför hem de yaya ve yolcuları koruyan en önemli unsur olduğunu vurguladı.
Toplantıda, ambulansların olay yerine veya sağlık kuruluşuna ulaşırken gittikleri güzergahlarda diğer araç sürücülerinin davranışlarını gösteren Almanya, İngiltere ve Türkiye'den örnek filmler gösterildi.

İki grup halinde gerçekleştirilen toplantı sonunda 50 personel trafik eğitimi alacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset