AKP'nin ön savunması tamam

 Önceki akşam Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan 80 sayfalık savunmada, iddianamenin hukuki değerlendirmesi yapılırken, tek tek çelişkiler ortaya kondu. Savunmada 'hukuk ve demokrasi'vurgusuna dikkat çekilirken, “Bu iddianame ile AKP kapatılamaz” gör

AKP'nin ön savunması tamam
 Önceki akşam Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan 80 sayfalık savunmada, iddianamenin hukuki değerlendirmesi yapılırken, tek tek çelişkiler ortaya kondu. Savunmada 'hukuk ve demokrasi'vurgusuna dikkat çekilirken, “Bu iddianame ile AKP kapatılamaz” görüşü savunuluyor. Çarşamba akşamı Erdoğan'a verilen savunmada iddianamede çelişkiler bulunduğu belirtiliyor. Ön savunmada yer alacağı öğrenilen “çelişkililer” şöyle:
Başsavcı'nın çelişkileri

İddianamenin 116. sayfasında, “Davalı parti özellikle 22 Temmuz 2008 seçimlerinden sonra” ifadesi yer alıyor. Ancak genel seçimler 22 Temmuz 2007'de yapıldı.

İddianamede, “Televizyonlardaki açık oturumlarda 'türbanın yasaklanmasını savunanların Mussolini gibi yargılanacaklarını ve cezalandırılacaklarını çekinmeden söylemeye başlamışlardır” ifadelerini söyleyen öğrenci, AKP'yle ilişkisi olmayan biridir.

İddianamede Başbakan Tayyip Erdoğan “Büyük Ortadoğu Projesi” eş başkanı olarak gösteriliyor. BOP diye bir kuruluş yoktur. Erdoğan, “Medeniyetler arası İttifak Eş başkanı” dır.

İddianamede tekzipler ile parti tarafından verilen disiplin cezaları yer almıyor. AKP Konya Milletvekili Hüsnü Tuna'ya uyarı cezası verildi.

Anayasa'nın 105. maddesine göre Cumhurbaşkanı hakkında dava açılamaz. Buna rağmen, Cumhurbaşkanına yer verilmesi Anayasa'ya aykırıdır.

AKP'nin laiklik karşıtı eylemlerin odağı haline gelmekle suçlandığı hatırlatılan savunmada, “AKP'nin programında 'Esasen laiklik, her türlü din ve inanç mensuplarının ibadetlerini rahatça icra etmelerini, dini kanaatlerini açıklayıp bu doğrultuda yaşamalarını ancak inançsız insanların da hayatlarını bu doğrultuda tanzim etmelerini sağlar. Bu bakımdan laiklik, özgürlük ve toplumsal barış ilkesidir'görüşlerine yer verilmiştir. Tüzük ve programında laiklik ilkesine vurgu yapan bir parti, laiklik ilkesi eylemlerin odağı olmakla itham edilemez” denilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset