AK Partili Çebi: "Uykularını kaçırmakta"

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, açıklamalarda bulundu.

AK Partili Çebi: "Uykularını kaçırmakta"

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, “Millî ve yerli savunma sanayinde destan yazan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ı hedef almak Türkiye’nin egemenlik ve bağımsızlık iradesinden duyulan rahatsızlıktır, hazımsızlıktır.” dedi.

ÇEBİ AÇIKLAMA YAPTI
Partisinin grup toplantısında Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın ABD'nin uçak gemisine ziyaretini eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerine AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi yaptığı açıklama ile tepki gösterdi.

BİRİLERİ RAHATSIZ OLUYOR
Çebi açıklamasında Türk havacılığının unutulmaz isimlerinden Nuri Demirağ’ın uçaklarını çürüten zihniyetin bugün millî ve yerli savunma sanayine karşıtlığıyla bir kez daha kendini gösterdiğini söyleyerek “Baykar, Türk havacılık ve savunma tarihinde ilkleriyle yerli ve millî hamleleriyle savunma sanayimizde destan yazıyor.

SAVUNMA SANAYİNDE DESTAN YAZILIYOR
Türkiye’nin terörle mücadelesinden yurt dışı operasyonlarına, istihbarat başarılarına ve savunma sanayii üzerinden gelişen ihracat ve diplomasi imkanlarıyla ortaya koyulan büyük başarı birilerini oldukça rahatsız etmekte, uykularını kaçırmaktadır.” dedi.

ZİHNİYET DEĞİŞMEDİ
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel seçimler öncesinde ABD'li şirkete Atatürk Havalimanını kullanma vaadini anımsatarak sözlerini sürdüren Çebi, “ Kısa pistli gemilere iniş-kalkış kabiliyetine sahip olacak Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma ve Bayraktar TB3 Silahlı İnsansız Hava Aracı çalışmalarını yürüten Baykar Yönetim Kurulu Başkanı, milli gururumuz Selçuk Bayraktar daha önce ekibinin çalıştığı konuda teknik inceleme yapmak için uçağa gittiği açıklamıştı.

DÜNYANIN İLK SİHA GEMİSİ OLACAK
TCG Anadolu, yakın zamanlarda koşu testlerini başarıyla gerçekleştiren Bayraktar TB 3’ün konuşlanması ile birlikte dünyanın ilk SİHA gemisi olacak.” diye konuştu.

ÇOK BÜYÜK BİR GÜÇ
Kızılelma’nın havacılık noktasında Türkiye’yi bölgesel ve küresel anlamda süper güç seviyesine çıkaracak teknolojiyi barındırdığını ifade eden Çebi şunları söyledi: “Dış ve güvenlik politikalarımızda Türkiye’nin stratejik silah kapasitesine bu denli yarar sağlayan teknoloji hamleleri aynı zamanda Türk dış politikasının bağımsızlığını artıran çok önemli bir faktördür. CHP ister kabul etsin ister etmesin, ister hazmetsin ister hazmetmesin dünyanın, Ortadoğu’nun yeni normali Türk İHA/SİHA’larıdır.

UYKULARI KAÇIYOR
Kılıçdaroğlu’nun her daim İHA’lar, SİHA’lar üzerinden Baykar grubuna ve savunma sanayiine yönelik saldırıları çok büyük bir talihsizliktir. Bu saldırıların arkasında Türkiye’nin Batı’dan bağımsız bir dış politika, savunma politikası ve istihbarat aklının gelişmesi, Türkiye’nin egemenlik savaşı ve bağımsızlık iradesinden duyulan rahatsızlık yatmaktadır.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler