AK Parti'den şehit gafı

 AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Bugün TV’de katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı. “Kürtçülük hareketinin önemli simalarından biri” diye nitelediği Leyla Zana’nın “Bu işi Erdoğan çözer” açıklamasının ardından BDP’nin tavrının dikkatle izl

AK Parti'den şehit gafı

 

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Bugün TV’de katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı. “Kürtçülük hareketinin önemli simalarından biri” diye nitelediği Leyla Zana’nın “Bu işi Erdoğan çözer” açıklamasının ardından BDP’nin tavrının dikkatle izlenmesi gerektiğini belirten Çelik, BDP kanadının Zana’ya “Seni şahin tavrın nedeniyle seviyorlar. Bu mesajları verirsen bundan sonra seni sevmeyebilirler” mesajını verdiğini savundu. Çelik, Zana’nın verdiği yapıcı mesajlarla birlikte hükümet olarak asla kabul edemeyecekleri ifadeleri de kullandığını kaydetti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, PKK’nın yaptığı saldırılarda Erdoğan’ın yurtdışında önemli görüşmeler yaptığı zamanların seçildiğine vurgu yaptı. Bölgede Suriye yönetiminin sınırları içerisinde yaşana olaylara hakim olamadığını Irak’ın da içinde bulunduğu şartlar nedeniyle terör örgütüne karşı gerekli tavrı sergileyemediğini söyleyen Çelik, Kandil’e girilmesi gibi komplike bir meselenin hem Barzani yönetiminin, hem Irak hükümetinin, hem de işgali kaldıran ama bölgedeki vesayeti süren ABD’nin desteğiyle yapılması gerektiğini vurguladı. Çelik, sınır ötesi operasyonların uluslararası konjonktürün buna müsaade etmesine ve durumun bunu gerektirmesine bağlı olduğunu ifade etti.

 

-ŞEHİTLERE “KABAKLI” AÇIKLAMA-

Üs bölgelerinde şehit sayılarının hatırlatılması ve son saldırıda şehit olan askerlin Tekirdağ’dan giden tabura mensup normal erler olduğunun belirtilerek artık terör bölgesinde uzman askeri kadrolarla terörle mücadele yapılacağının belirtildiğinin hatırlatılması üzerine Çelik, “Normal erler olduğunu sanmıyorum. Terörle mücadelede sıradan er gönderilmediğini biliyorum. Bunlar komando eğitimi almış kimselerdir” yanıtını verdi. Sınır güvenlik birlikleriyle ilgili çalışmaların sürdüğünü söyleyen Çelik, teröre karşı yetiştirilen uzman askerlerinde peyderpey bu mücadeleye katıldığını kaydetti ve “Ama takdir edersiniz ki kabak bile 3-5 ayda yetişiyor” diye konuştu.

 

-KAMUFLAJ İDDİALARINA AYILI BENZETME-

Dağlıca’da yaşanan olayda 200-300 kadar terörist sınırdan geçtiğini, yaşanan terör saldırısının hem karakollarda hem de karakolların çevresindeki üs bölgelerinde askerin “yeni bir strateji belirlemesi gerektiğini” gösterdiğini ifade etti. Çelik, askerlere terörle mücadele konusunda emir ve talimat verenin de hükümet olduğunu belirtti ve hükümetin terörle mücadele konusunda güvenlik kuvvetlerinin hiçbir talebini geri çevirmediğini kaydetti. Teröristlerin termal kameralara yakalanmamak için şemsiyelerle kendilerini kamufle ettikleri yönündeki bilgiler hakkında da ilginç bir benzetme yaparak, “Şemsiye kullandılar, folyo sardılar falan deniyor. Bunlar da olmuş olabilir. Onlar da kendini kamufle ediyor. Ayı ne kadar yol bilse avcının da o kadar hile bilmesi lazım. Mesele burada” dedi.

 

-“FEDERASYONDA DA BAHSETSİNLER, BÖLÜNMEDEN DE BAHSETSİNLER”-

PKK’nın ortaya çıktığı koşulların köy boşaltma, asimilasyon, kültürel hakların sınırlanması gibi olayların yaşandığı dönemde olduğuna dikkat çeken Çelik, AKP hükümeti döneminde yapılan düzenlemelerle bu iddiaların anlamının kalmadığını, PKK’nın uzantısı olan BDP’nin TBMM’ye girdiğini belirtti ve “BDP’liler gelsin Abdullah Öcalan’ın bütün fikirlerini gelsinler kürsüden söylesinler. Bu beni rahatsız etmez. Gelsinler söylesinler. Federasyondan da bahsediyorlarsa etsinler, bölünmeden de bahsediyorlarsa etsinler. Ama terörü ve teröristi kutsamasınlar” ifadelerini kullandı.

 

-“BU KUYRUKLU YALAN”-

Devletin ve hükümetin içinde müzakereciler ve güvenlikçiler şeklinde iki ayrı tavır bulunduğu iddialarını reddeden Çelik, “Bunu kim söylemişse bu kuyruklu bir yalandır” diye konuştu. Güvenlik kuvvetlerinin silah bırakmasının mümkün olmadığını, çözümün ancak PKK’nın silah bırakmasıyla mümkün olduğunu belirten Çelik, “Yeteri kadar oksijen olursa hepimiz rahat nefes alırız. Biz de bu demokrasi oksijenini artırmaya çalışıyoruz” dedi.

 

-“KÜRTAJDA YASAK VE SÜRE DEĞİŞİKLİĞİ YOK”-

Çelik, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın kürtaj konusuyla ilgili pazartesi günü sunacağı raporun içeriğinde kürtajın yasaklanmasının söz konusu olmadığını söyledi ve “kürtaj tasarısına alt yapı oluşturacak” bu çalışmanın mevzuattaki kürtaj yapılmasını kolaylaştıran, teşvik eden hususları ortadan kaldıracağını belirtti. Bakanlığın çalışmasında kürtajın yasal süresiyle ilgili bir teklifin de olmadığını belirten Çelik, “Mevcut süre devam edecek, yasak söz konusu değil. Kürtajı kolaylaştıran, teşvik eden mahiyetteki hükümlerin değiştirilmesi söz konusu. İşin özü bu” diye konuştu. Tasarıda anne adayları lehine uygulamaların ve daha hassas sağlık şartların sağlanmasının amaçlanacağını ifade eden Çelik, detayların ise ancak Bakanlar Kurulu’nda görüşülüp bir irade haline gelince kamuoyuyla paylaşılabileceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset