Ak Parti'de kritik toplantı!

Dün ATO'da yaptığı konuşmada, "Bu bir veda değil yeni bir başlangıç" diyen Başbakan Erdoğan'ın Köşke çıkması durumu ve "partinin geleceği" bugün yapılacak Ak Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında masaya yatırılacak.AK PARTİ'NİN "B" PLANIParti

Ak Parti'de kritik toplantı!

Dün ATO'da yaptığı konuşmada, "Bu bir veda değil yeni bir başlangıç" diyen Başbakan Erdoğan'ın Köşke çıkması durumu ve "partinin geleceği" bugün yapılacak Ak Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında masaya yatırılacak.

AK PARTİ'NİN "B" PLANI

Partinin kurmayları Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Köşk seçimleri sonrası partinin başına geçmesini istiyor. Gül'ün partiden gelecek teklifi kabul etmemesi durumunda Ak Parti'nin "B" planının da toplantıda masaya yatırılması bekleniyor.

Ankara kulislerinde geçiş döneminde partide "ağabey" konumunda olan Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ve Bülent Arınç isimlerinden birinin Başbakanlık koltuğuna oturacağı konuşuluyor. Bu iki ismin alternatifi olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım'da adı "geçiş dönemi Hükümeti" için Başbakan adayı olarak geçiyor.

"GÜL'ÜN KARARI PARTİYİ ŞEKİLLENDİRECEK"

Ak Parti'de deyim yerindeyse herkes Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün siyasete dönüp dönmeme kararını bekliyor. Gül'ün olağanüstü büyük kongrede partinin başına geçmesi durumunda, olası bir erken seçiminde masada olabileceği konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, siyasete dönmeme kararını tekrarlar ise bu kez parti içerisinde 2015 sonrası lider arayışına girilecek. Aralarında kabine üyelerinde 70'in üzerinde milletvekili parti tüzüğünde yer alan 3 dönem kuralına takılıyor. Erdoğan ve Gül'süz Ak Parti'de liderlik için 3 dönem kuralına takılmayan Ahmet Davutoğlu ve Numan Kurtulmuş isimleri öne çıkıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset