AK Parti’de Demokrat Parti krizi

Haber61/Haber Servisi AK Parti Trabzon’da kongreler sonrası eleştiriler, tepkiler ve parti içi yaşanan gerilimler bitmiyor.  Demokrat Parti Trabzon eski İl Başkanı şu anda AK Parti Trabzon yönetiminde olan Ahmet Uğur Zihni’nin AK Parti Milletvekili Oktay

AK Parti’de Demokrat Parti krizi
Haber61/Haber Servisi
 
AK Parti Trabzon’da kongreler sonrası eleştiriler, tepkiler ve parti içi yaşanan gerilimler bitmiyor. 
 
Demokrat Parti Trabzon eski İl Başkanı şu anda AK Parti Trabzon yönetiminde olan Ahmet Uğur Zihni’nin AK Parti Milletvekili Oktay Saral ile basın aracılığıyla tartışması, yine Demokrat Parti Kurmaylarından olan Ortahisar’ın AK Partili belediye başkan yardımcısı Süleyman Aydoğdu’nun ‘Ayağınızı denk alın’ diyerek kendi partisine doğru seslenmesi ardından Doğru Yol Partisi’nin eski ilçe başkanlarından olan ve daha sonra DP Genel Başkanı Süleyman Soylu’nun AK Parti’ye katılmasıyla AK Parti saflarına geçen  Nurettin Ataman’ın, “AK Parti’yi küçülten insanlar ayıklanmalıdır’ demesi, krizin AK Parti’deki Demokrat Partililer çerçevesinde oluştuğunu gösterdi.
Son olarak Köprübaşı İlçesi’nden AK Parti’ye öyle bir eleştiri geldi ki, yenilir yutulur cinsten değil. AK Parti Köprübaşı’nda Genel Merkez’in adayına karşı seçimi kazanan daha sonra tedbirli olarak ihraç istemiyle AK Parti Disiplin Kurulu’na sevk edilen Köprübaşı İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, şu sözleri söyledi; “İl kongresinde oy kullandırılmadım.  Partiyi Demokrat Partililer ele geçiriyor. DP’den partimize katılan Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Aydoğdu, ‘Ayağınızı denk alın’ açıklamalarıyla ne demek istedi?  AK Parti Erdoğan’ın partisi olmaktan çıkıyor. Kongrede oy hakkımı elimden aldılar. Delegelerimizin oylarını da geçersiz saydılar. Bu haksızlık karşısında susmamızı kimse beklemesin” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset