AK Parti'de aday adayları için kritik süreç

AK Parti'de 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimleri için aday adaylarını değerlendirme süreci devam ediyor.  AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş'tan alınan bilgiye göre, 10 gün süren mülakatlar son

AK Parti'de aday adayları için kritik süreç
AK Parti'de 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimleri için aday adaylarını değerlendirme süreci devam ediyor. 
 
AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş'tan alınan bilgiye göre, 10 gün süren mülakatlar sonrası içerisinde Trabzon'daki 49 aday adayının da bulunduğu 6 bin aday adayından değerlendirmeye alınması uygun görülenler için yarından itibaren 4 ara komisyon devreye girecek.  
 
 22 Mart'a kadar çalışacak ara komisyonlar, Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin, Süleyman Soylu ve Mustafa Şentop ile Genel Sekreter Haluk İpek başkanlığında, diğer genel başkan yardımcılarının da katılımıyla 3'er kişiden oluşacak. 
 
Ara komisyonlarda, altkomisyonu geçen  2 bin dolayındaki aday adayı yeniden değerlendirilecek. Bu çalışmalar sırasında il başkanlarının kanaatleri, kamuoyu yoklamaları, STK temsilcilerinin görüşleri de dikkate alınacak.
 
AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Ataş, bu akşam Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanacak MYK'da aday adaylarıyla ilgili değerlendirme sürecinin de ele alınmasının beklendiğini bildirdi. 
 
-Üst kurulun çalışmaları
 
Temayül yoklamasının sonuçları, alt ve ara komisyonların değerlendirmeleri, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu başkanlığında oluşacak üst kurula sunulacak.
 
Milletvekili seçimi aday listeleriyle ilgili nihai çalışmayı da bu üst kurul yürütecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler