SIM kart tarih oluyor

Apple'ın 16 Ekim akşamı ABD'de düzenlediği etkinlikte tanıttığı yeni iPad Air 2 modeli inceliği ve performansı ile dikkat çeken bir model oldu. Ürünün bir diğer ilginç özelliği ise Wi-Fi+3G/4G özelliğine sahip olan modelde SIM kart yuvası bulunmaması. SIM

SIM kart tarih oluyor

Apple'ın 16 Ekim akşamı ABD'de düzenlediği etkinlikte tanıttığı yeni iPad Air 2 modeli inceliği ve performansı ile dikkat çeken bir model oldu. Ürünün bir diğer ilginç özelliği ise Wi-Fi+3G/4G özelliğine sahip olan modelde SIM kart yuvası bulunmaması. SIM kart yuvasını kaldıran şirket, Apple SIM adını verdiği bütünleşik bir donanımla 3G/4G bağlantısı hizmeti sunuyor. Şimdilik sadece ABD ve İngiltere'de geçerli olan bu teknoloji sayesinde kullanıcılar operatörler arasında yazılım yardımı ile geçiş yapabiliyor.

Örneğin X operatörden aboneliği bulunan bir iPad Air 2 sahibi Y operatöre geçtiğinde cihazın menüsünde yer alan bir ayarla bunu otomatik olarak yapabilecek. Bunun için ayrı bir SIM kart almasına gerek kalmayacak. Sunulan hizmet şimdilik sadece ABD ve İngiltere'de geçerli olduğu için dünyanın diğer ülkelerinde şimdilik kullanılamayacak.

Apple, operatörlerle yaptığı anlaşmaları artırdıkça diğer ülkelerde de bu teknoloji kullanılabilecek. Apple'ın şimdilik Türkiye'de böyle bir çalışma yapıp yapmadığı konusunda bir bilgi bulunmuyor. Ancak uzun vadede bu teknolojinin farklı Apple ürünleri ve diğer markaların cihazlarıyla Türkiye'de de kullanılması bekleniyor.

Neden bütünleşik?

SIM kartın gövdeye bütünleşmesi giderek incelen ve hafifleyen cihazlar için önemli bir gelişme. Zira bu sayede çok daha ince telefon ya da tabletler tasarlanabiliyor. Şimdilik tabletlerle başlayan bu teknolojinin önümüzdeki yıllarda akıllı telefonlara da gelmesi bekleniyor.

Dünyanın ilk Nano SIM kullanan akıllı telefonu Apple tarafından üretilmiş (iPhone 5) ve piyasaya sürülmüştü. Daha sonra birçok üretici Nano SIM kart kullanan telefonları satışa sunmuştu. SIM kartın küçülmesi tabletlerde olduğu gibi daha ince ve daha hafif telefonlar üretilmesini sağlıyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler