Zonguldak'ta maden ocağında göçük! Ekipler olay yerine sevkedildi

Zonguldak'ta maden ocağında göçük meydana geldi.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi.

Ereğli ilçesi Kandilli mevkiinde TTK’ya bağlı Armutçuk Müessesi'ne ait maden ocağında göçük meydana geldi. GİMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, yaptığı açıklamada, olayı öğrenir öğrenmez olay yerine hareket ettiklerini ve göçük sonrası ellerine net bir sayı ve bilgi ulaşmadığını belirterek, bölgede çalışan maden işçilerinin başlarına taktıkları baretlerde yer alan çiplerin incelenerek kaç kişi olduğunun tespit edilmesi için çalışma yapıldığını söyledi.

Öte yandan göçük ihbarı sonrası AFAD, UMKE, sağlık, polis ve TTK tahlisiye ekipleri de bölgeye sevk edildi.

FAHRETTİN KOCA: 1 ÖLÜ 6 YARALI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Zonguldak Ereğli'de, kömür madeninde meydana gelen göçük sebebiyle 1 kişi hayatını kaybetti. 6 yaralımız var. Yaralılar hastaneye nakledilmiş durumda. Ekiplerimiz ambulanslarla görev başında. Acımız büyük." ifadesini kullandı.

BAKANLIK: BİR İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da 1 işçinin hayatını kaybettiği, 3 işçinin de yaralı olarak kurtarıldığı kaydedildi.

zonguldakta-maden-ocaginda-gocuk-ekipler-olay-yerine-sevkedildi.jpg

ZONGULDAK VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu da "İçeride 280 işçi vardı, 4 işçi göçükten etkilendi" açıklamasında bulundu. Hacıbektaşoğlu, göçükte 3 işçiyle iletişim sağlandığını, 1 işçinin ağır yaralı çıkarıldığını bildirdi. Yapılan açıklamada da içeride son 1 işçinin kaldığı ve çıkarılması için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

AFAD'TAN AÇIKLAMA

AFAD'tan yapılan açıklamada “Bugün saat 13.45 sularında Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki Armutçuk maden ocağında bir göçük meydana gelmiştir. Göçük altında işçilerin bulunduğu ihbarı üzerine olay bölgesine AFAD, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma, 112 sağlık, itfaiye ve TTK tahlisiye ekipleri sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz.” denildi.

zonguldakta-maden-ocaginda-gocuk-ekipler-olay-yerine-sevkedildi-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler