Organize suç örgütüne operasyon! 12 örgüt üyesi şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Kafes-42" operasyonu ile 12 örgüt üyesi şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Organize suç örgütüne operasyon! 12 örgüt üyesi şüpheli yakalandı

İstanbul'da Jandarma ekiplerinin düzenlediği kapsamlı "KAFES-42" operasyonu gerçekleştirildi.

Yurt dışında firari durumda olan ve Kırmızı Bülten ile aranan Beratcan Gökdemir liderliğindeki suç örgütüne yönelik yapılan operasyonda, örgütün İstanbul'daki 12 üyesi yakalandı.

Yürütülen operasyon, uzun süren fiziki ve teknik takiplerin ardından icra edildi. Elebaşının yurt dışında olmasına rağmen, telefon yoluyla örgüt üyelerine talimatlar verdiği, bu talimatlar doğrultusunda mağdurlara cebir, tehdit ve şiddet uygulayarak sözde "tahsilat" faaliyetleri gerçekleştirdiği belirlendi.

Ayrıca, örgüt üyelerinin silahla adam yaralama, motorlu ve maskeli şekilde uzun namlulu silahlarla ev ve iş yerlerine kurşunlama eylemleri de tespit edildi.

Yapılan aramalarda, AK-47 Piyade Tüfeği, M-16 Piyade Tüfeği ve Glock marka 9 mm tabanca ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; Hangi büyüklükte olursa olsun halkımızın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine nefes aldırmayacağız.

Operasyonu gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler