İstanbul ve Kırklareli'ndeki sel felaketinde son durum!

Şiddetli yağışların etkili olduğu İstanbul ve Kırklareli'nde sel felaketi yaşandı. Bungalov evlerin sular altında kaldığı Kırklareli'nde 5 kişi hayatını kaybetti, kaybolan 1 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. İşte iki şehirdeki son durum.

İstanbul ve Kırklareli'ndeki sel felaketinde son durum!

İstanbul ve Kırklareli'nde etkili olan şiddetli yağışlar seli de beraberinde getirdi. Kırklareli'nde bungalov evleri sel suları yıktı geçti.

Megakentte ise Arnavutköy, Başakşehir ve Küçükçekmece ilçeleri selden en ağır yarayı aldı. Ev, işyerleri, metro ve tren garı sular altında kaldı. Kırklareli'nde 5 kişi hayatını kaybederken, kayıp 1 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. İstanbul'da ise 2 kişi sel sularında boğularak can verdi. İşte iki şehirdeki son durum.

İSTANBUL VE KIRKLARELİ'NDE SEL
Yurdun geniş bir bölümünde etkili olan şiddetli sağanak yağışlar İstanbul ve Kırklareli'nde sele neden oldu. Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde dün sabaha karşı başlayan sağanak, İğneada beldesinde su baskınları ve dere taşkınlarına yol açtı. Yağış nedeniyle Değirmen Deresi'nden taşan suyun Demirköy ile İğneada'yı birbirine bağlayan kara yolundan akması nedeniyle bir süre yol trafiğe kapatıldı, suların çekilmesi sonrası trafik akışı yeniden başladı.

İstanbul ve Kırklareli'ndeki sel felaketinde son durum!KIRKLARELİ'NDE 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Ormancılık faaliyetlerinin sürdürüldüğü bölgede dizili tomruklar, sel suları ile sürüklenerek bungalov evlerin bulunduğu tesise ulaştı, bu tomrukların da etkisiyle evler sürüklenmişti. Bölgeye sevk edilen ekipler, tesiste kalan 12 kişiden taşkının ardından haber alınamaması üzerine arama kurtarma çalışması başlattı. Ormanda mahsur kalanlardan 6'sı dün kurtarılırken, 5 kişi hayatını kaybetti. Kayıp 1 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

İSTANBUL'DA CAN KAYBI 2
İstanbul'un kuzey bölgesinde dün başlayan yağış, Küçükçekmece, Arnavutköy ve Başakşehir'de şiddetini artırdı. Sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluşurken araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Birçok ev ve iş yerlerinde su baskını ihbarları üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yağış nedeniyle yollarda araçlar mahsur kaldı. İlerleyemeyen bazı sürücüler, emniyet şeridinde beklerken, bazı vatandaşlar araçlarını iterek kurtarmaya çalıştı. TEM Otoyolu Mahmutbey mevkisinde de yağış nedeniyle bazı sürücüler yolda güçlükle ilerledi. İstanbul Havalimanı yolunda yağış nedeniyle su birikintileri oluşurken araçlar zorlukla hareket etti. İstanbul'da sel sularına kapılan 2 kişi hayatını kaybetti.

İstanbul ve Kırklareli'ndeki sel felaketinde son durum!HASTANELERİ SU BASTI
Öte yandan, yoğun yağış nedeniyle yağmur giderlerinin geri tepmesi sonucu hastanenin zemin ve bodrum katlarındaki belirli noktalarda su birikintileri oluştuğu belirtildi. Durumun, acil servis, yoğun bakım ve ameliyathaneler dahil hastanedeki sağlık işleyişini etkilemediği, hastaların nakledilmesi gibi bir duruma yol açmadığı bilgisi verildi.

BAKAN YERLİKAYA SON DURUMU AÇIKLADI
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Başakşehir'de selde hayatını kaybeden Yıldız Yurtseven (57) için ilçedeki Hz. Hüseyin Camisi'nde ikindi vakti düzenlenen töreninin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İstanbul'da sağanak sebebiyle oluşan selden dolayı 2 kişinin vefat ettiğini belirten Yerlikaya, ölenlerden birisinin yabancı uyruklu olduğunu söyledi.

İstanbul ve Kırklareli'ndeki sel felaketinde son durum!KIRKLARELİ'NDE 1 KİŞİ HALA KAYIP
Yerlikaya, merhum Yurtseven'in ailesi başta olmak üzere herkese başsağlığı dileyerek, "Gerçekten çok üzüntülüyüm. Öncelikle İstanbullu hemşerilerime yürekten geçmiş olsun diliyorum. Sadece acımız İstanbul için değil. Aynı zamanda dün saat 08.30-09.00 aralarında Kırklareli İğneada Sisli Vadi'de bungalov evde misafir olan, kalan 16 vatandaş da büyük sıkıntı çekti. Bu bize malum olur olmaz başta Valimiz olmak üzere AFAD Başkanımız, itfaiye, emniyet, jandarma, askeri birlikler oraya yetişti. Orada zor durumda olan vatandaşlarımızdan 10'unu kurtardık. Maalesef 6'sına ulaşamadık. Arama tarama faaliyetleri dünden itibaren bugün de devam ediyor. Dün 2'sinin cansız bedenine ulaştık. Bugün de bir saat öncesine kadar 3'ünü bulduk. Biri halen kayıp." diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler