Kahramanmaraş'ta deprem Bölgesini şimdi de hortum vurdu! Ölü ve yaralılar var

Kahramanmaraş'ta çıkan hortum depremzedeleri vurdu, 1 kişi öldüğü, 40 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Kahramanmaraş'ta deprem Bölgesini şimdi de hortum vurdu! Ölü ve yaralılar var

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde aniden çıkan hortumdepremzedeleri vurdu. Çadır ve konteynerler yerinden uçarken, bazı binaların çatırları çadırların üzerine düştü. Hortum nedeniyle 1 kişi hayatını kaybederken, 8'i ağır 40 kişi yaralandı.

Meteorolojinin uyardığı yağışlı hava, kuvvetli rüzgar ve fırtına Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde etkili oldu. 6 Şubat'taki ilk depremin merkezi olan Pazarcık'ta fırtına ve hortum nedeniyle depremzedelerin konteyner ve çadırları ve bazı binaların çatısı uçtu.

ÖLÜ VE YARALILAR VAR
Hortum nedeniyle bazı binaların çatıları depremzedelerin kaldığı çadırların üzerine düştü. Hortum nedeniyle 1 kişi hayatını kaybetti, 8'i ağır 40 kişi yaralandı. İlçedeki bazı araçların da hortumun etkisiyle ters döndüğü görüldü.

deprem hortum (1)

BÖLGEYE ÇOK SAYIDA EKİP GÖNDERİLDİ
Yaralılar bölgeye sevk edilen ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Bölgeye AFAD ile birlikte ilgili ekiplerinde gönderildiği bildirildi. Bölgeye sevk edilen jandarma komando ekipleri, zarar gören alanlarda çalışma başlattı.

"2 KIZIM GİTTİ, ÖLDÜ MÜ KALDI MI BİLMİYORUM"
Hortumu yaşayanlardan Elif Çırahan, 2 kızının yaralandığını söyledi. Birden çadırların uçmaya başladığını belirten Çırahan, "Rüzgar çıktı, rüzgar çadırlarımızın hepsini uçurdu. 2 kızım gitti, öldü mü kaldı mı bilmiyorum kanlar içindeydi. Kızımı rüzgar götürecekti çadırla birlikte kocamla zor tutuyordum. Hepimiz mahvolduk bir deprem, bir bu rüzgar. Biz mahvolduk, bizim halimiz ne olacak" dedi.

deprem hortum (4)

VALİDEN AÇIKLAMA
Koordinatör vali olarak bölgede görev yapan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, hortumun ardından hem gerekli müdahaleyi yaptıklarını, depremzedelerin en kısa sürede tekrar çadır ve konteynerlerine yerleştirileceğini kaydetti.

deprem hortum (3)

Vali Tekbıyıkoğlu, şunları söyledi: "Saat 16.00 itibariyle ilçemizde bir dolu yağışı ve peşinden hortum felaketi yaşandı. Şu an itibariyle 40 civarında bir yaralımız var. Bunların 6 tanesinin durumu biraz daha ağır, 2 tanesinin durumu nispeten diğerlerine göre daha fazla ağır. Bütün arkadaşlarımızla beraber sahaya çıktık. Yaklaşık 170 tane çadırımızda hasar gözüküyor. Bunları hızlı bir şekilde gün içerisinde tekrar yenileyip afetzede vatandaşlarımızı tekrar içerisine yerleştirmeyi ve mağduriyeti azaltmayı planlamaktayız. Ama hakikaten benim de şu ana kadar gördüğüm enteresan felaketlerden bir tanesi. Arabayı, dev arabaları devirecek kadar, özel yapım konteynerleri devirecek kadar, çatıları birkaç yüz metreye taşıyacak kadar büyük rüzgar faaliyeti ilçemizde vuku buldu. Geçmiş olsun, inşallah kötü bir haber almadan ufak tefek yaralılarımızla beraber bu işi salimen ardımızda bırakırız diye düşünüyorum."

deprem hortum (2)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler