CHP İl Başkanlığı binasına silahlı saldırı soruşturmasında yeni gelişme!

CHP İstanbul İl Başkanlığı binasına silahlı saldırı iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında yakalanan ve adliyeye sevk edilen 3 şüpheli çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

CHP İl Başkanlığı binasına silahlı saldırı soruşturmasında yeni gelişme!

İstanbul Seyrantepe'de bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığına binası yakınlarında ateş açılmasıyla ilgili yürütülen soruşturma sürüyor. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 4 şüpheliden Anıl Ö'nün serbest bırakılmasına karar verilirken diğer şüpheliler ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Havaya ateş etme eylemini gerçekleştirdiği kamera kaydıyla sabit olan ve tüm aramalara rağmen yakalanamayan E.D. hakkında ise tutuklamaya yönelik yakalama talebinde bulunuldu.

TESADÜFEN CHP İL BİNASI ÖNÜNDEN GEÇTİĞİ BELİRLENMİŞ
Savcılıkça yapılan tespitlere göre şüphelilerden Arif P., Ferhat E.E., Berkan Ö. ve firari olan E.D'nin içerisinde bulundukları 34 VLE 44 plaka sayılı araç ile TEM otoyolunda seyir halinde oldukları, sağ ön yolcu koltuğunda oturan E.D'nin Instagram üzerinden canlı yayın açtığı ve farklı hesaplardan yapılan olumsuz yorumlar üzerine sinirlenerek rastgele havaya doğru ateş etmeye başladığı kaydedildi.

Bu sırada kamera görüntüleriyle sabit aracın tesadüfen CHP İl binasının önünden ilerlediği, E.D.'nin havaya ateş etme eyleminin ise daha öncesinden başladığı ve eyleminin CHP İl binasına yönelik olmadığının kamera görüntülerinden açıkça anlaşıldığı vurgulandı.

CHP İl Başkanlığı binasına silahlı saldırı soruşturmasında yeni gelişme!

Canlı yayının farklı kişiler tarafından izlenmesi üzerine kayıt altına alındığı ve tanık M.E. aracılığıyla ile soruşturma dosyasına sunulduğu ve görüntüler izlendiğinde olayın anlatıldığı şekilde gerçekleştiği açık ve net bir şekilde tespit edildiği belirtildi. 

ADLİ KONTROL İLE SERBEST KALDI
Yürütülen soruşturma kapsamında yakalanan ve adliyeye sevk edilen 3 şüpheli çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler