Çanakkale'de orman yangını! Bir köy boşaltıldı

Çanakkale'de devam eden orman yangını sebebiyle, merkeze bağlı Kayadere köyü boşaltıldı. Çanakkale-Çan karayolu ise tedbir için trafiğe kapatıldı.

Çanakkale'de orman yangını! Bir köy boşaltıldı

Çanakkale'de merkeze bağlı Kayadere köyü, orman yangını nedeniyle boşaltıldı. Vatandaşlar öğrenci yurduna yerleştirilirken Çanakkale-Çan karayolu trafiğe kapatıldı. Ekipler, yangını kontrol altına almak için yoğun mücadele veriyor.

Çanakkale'de orman yangını! Bir köy boşaltıldı

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE EDİLİYOR
Yangın 12.30 sıralarında merkeze bağlı Kayadere köyüne yakın ormanlık alanda çıktı. Rüzgarın da etkisiyle yükselen alevlere, ekipler hem havadan hem de karadan müdahale etti. Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 6 helikopter ve 5 uçak ile karadan ise 29 arazöz 13 su ikmal aracı ve 7 dozer müdahale ediyor. Rüzgarın etkili olduğu bölgede ekipler, yangını kontrol altına almak için yoğun mücadele veriyor. Yangının başladığı bölgeye yakın olan Kayadere köyü ise tedbir için boşaltıldı. Çanakkale-Çan karayolu da trafiğe kapatıldı.

Çanakkale'de orman yangını! Bir köy boşaltıldıÖĞRENCİ YURDUNA YERLEŞTİRİLECEKLER
Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu cümlelere yer verildi: "Kayadere köyü civarında başlayan orman yangınına orman ekiplerimiz havadan ve karadan müdahale etmektedir. Kayadere köyümüz tedbir için boşaltılacak olup vatandaşlarımız Terzioğlu kız öğrenci yurdunda misafir edilecektir. Ayrıca Çanakkale-Çan karayolu da trafiğe kapatılmış olup vatandaşlarımızın alternatif yolları kullanmaları ve görevli personelin ikazlarına riayet etmeleri önem arz etmektedir. Rüzgarın kuvvetli olması sebebiyle yangının büyüme riski olduğundan yangın mahalline yakın civardaki köy ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın da teyakkuzda olmaları da önemlidir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler