Antalya'da teleferik kazasında 13 gözaltı kararı: 1 Ölü, 10 Yaralı ve 184 Kişi Kurtarıldı

Antalya'da meydana gelen teleferik kazası sonrası başlatılan kurtarma çalışmaları tamamlandı.

Antalya'da teleferik kazasında 13 gözaltı kararı: 1 Ölü, 10 Yaralı ve 184 Kişi Kurtarıldı

Antalya'daki Tünektepe Teleferik Tesisi'nde meydana gelen feci kaza, dün akşam saatlerinde yaşandı. Teleferiğin bir direğinin çökmesi sonucu 8 yolcu kayalık bir alana düşerek yaralandı. Kazada bir kişi hayatını kaybetti, olay anında 7 ve tahliye sırasında 3 olmak üzere toplam 10 kişi yaralandı. Yaralılardan ikisi çocuk.

Kaza sonucunda teleferik kabinlerinde mahsur kalan 184 kişi, 22 buçuk saat süren yoğun kurtarma çalışmalarının ardından güvenli bir şekilde tahliye edildi. Kurtarma operasyonuna 7 helikopter, 87 araç ve yaklaşık 500 personel katıldı. Gece boyu devam eden çalışmalarda gece görüş kabiliyetine sahip helikopterler etkili oldu. Kurtarılanlar, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı'na getirilerek sağlık kontrollerinden geçirildi ve gereken durumlarda hastaneye sevk edildi.

Olay yerine ulaşan ekipler kazada hayatını kaybeden kişinin Memiş Gümüş olduğunu, yaralananların ise Özlem Şahin, Kaan Akgün, Fatih Gümüş, Keziban Çapar Gümüş, Lütfullah Kerim Gümüş, Herdem Eyüpoğlu ve Kırgızistan uyruklu Akmaral Abdyldaeva olduğunu tespit etti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili yaptığı açıklamada, bölgede yapılan keşif ve inceleme çalışmaları sonucunda 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındığını duyurdu. Ön rapora göre kazanın nedeni, teleferiğin taşıyıcı direklerindeki bağlantı elemanlarının yetersizliği ve korozyona uğraması, ayrıca makara sistemlerindeki hasarlar olarak belirlendi. İlgili işletme ve bakım-onarım şirketinin acil eylem ve tahliye planının olmaması da kazanın sebepleri arasında gösterildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler