AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde merakla beklenen AK Parti'nin İstanbul büyükşehir Belediye Başkan Adayının Murat Kurum olacağı öğrenildi. Murat Kurum Kimdir?

AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Murat Kurum kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşan belediye başkanlığı seçimleri için AK Parti'nin adaylarını açıklamaya hazırlanıyor. Bu önemli açıklama, İstanbul'un prestijli Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak.

Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için gözler bu toplantıya çevrilmiş durumda. Siyasi kulislerde dolaşan bilgilere göre, bu prestijli pozisyon için eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un adı öne çıkıyor.

Edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kurum'a adaylığını resmi olarak bildirdiği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplamda 28 belediye başkan adayını, bunların 12'sinin büyükşehir belediye başkan adayı olacağı bu toplantıda duyuracak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağı merak konusu olurken, Murat Kurum'un aday olarak açıklanması bekleniyor.

murat-kurum-111.webp

Murat Kurum kimdir?

1976 yılında Ankara'da doğan Kurum, eğitimini de bu şehirde tamamladı. 1999 yılında Konya Selçuk Üniversitesi'nden inşaat mühendisi olarak mezun oldu ve yüksek lisansını 2017 yılında Okan Üniversitesi'nde kentsel dönüşüm üzerine yaptı. 1999-2005 yılları arasında özel sektörde çalıştıktan sonra, TOKİ'de çeşitli pozisyonlarda görev aldı ve 2018-2023 yılları arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevini üstlendi. Aynı zamanda 28. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olarak seçildi. Evli ve üç çocuk babası olan Kurum, İngilizce bilmektedir.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler