AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ kimdir? Nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ oldu. Peki Hamza Dağ kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte merak edilenler…

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ kimdir? Nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

AK Parti, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için Belediye Başkan adayları ve Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını açıkladı.

Buna göre AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Hamza Dağ oldu. Peki Hamza Dağ kimdir? Nereli? Kaç yaşında? İşte detaylar…

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ kimdir? Nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

HAMZA DAĞ KİMDİR?

1 Mart 1980'de Manisa'nın Demirci ilçesinde doğan Hamza Dağ, Balıkesir Sındırgı ilçe nüfusuna kayıtlıdır. Eğitim hayatına Simav İmam Hatip Lisesi'nde başlayan Dağ, 1996 yılında buradan mezun oldu. Ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 2000 yılında lisans derecesiyle mezun oldu.

Siyasi kariyerine AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları'nda başlayan Dağ, sırasıyla Yönetim Kurulu Üyeliği ve Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 3 Şubat 2008 tarihinde yapılan 3. Olağan Kongre'de İl Gençlik Kolları Başkanı olarak seçildi.

2011 seçimlerinde 24. Dönem İzmir Milletvekilliğine seçilen Dağ, 25., 26. ve 27. dönemlerde tekrar İzmir Milletvekili olarak TBMM'de görev yaptı. Bu dönemlerde İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerinde bulundu.

2014 yılından itibaren AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi olan Hamza Dağ, 2014-2017 yılları arasında Seçim İşleri Birimi'nde başkan yardımcılığı görevini yürüttü. 2017-2021 yılları arasında AR-GE'den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. 24 Mart 2021 ve 7 Ekim 2023'teki kongrelerde MKYK üyesi olarak seçilen Dağ, 24 Mart 2021 tarihinden bu yana Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir.

Hamza Dağ, evli ve dört çocuk babasıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler