Onur neler söyledi?

Trabzonspor USA Derneği, 45 günlük tedavisini tamamlayıp yurda dönmek üzere olan Trabzonspor ve A milli Takım kalecisi Onur Recep KIVRAK’ı ABD’deki son gününde yanlız bırakmadı.Trabzonspor’un başarılı file bekçisi Onur Recep Kıvrak, Kasımpaşa ile oynanan

Onur neler söyledi?

Trabzonspor USA Derneği, 45 günlük tedavisini tamamlayıp yurda dönmek üzere olan Trabzonspor ve A milli Takım kalecisi Onur Recep KIVRAK’ı ABD’deki son gününde yanlız bırakmadı.

Trabzonspor’un başarılı file bekçisi Onur Recep Kıvrak, Kasımpaşa ile oynanan maçta şanssız bir şekilde sakatlanmış ve ön çapraz bağlarında yırtık oluşmuştu. Sonrasında Ameliyat olmak için ABD’nin Pittsburgh kentinde gelen Onur Kıvrak, Pittsburgh Üniversitesi Hastanesi’nde başarılı bir operasyon geçirmişti.

Trabzonspor USA Derneği Yönetim Kurulu kaleci Onur Recep Kıvrak adına Manhattan’nın gözde mekanlarından ALATURKA Restoranında bir veda yemeği tertip etti.

Geceye Onur Recep Kıvrak ile 45 gündür yanında olan Trabzonspor fizyoterapisti de katıldı.

Trabzonspor USA adına ise Trabzonpsor USA Derneğinin Kurucu Başkanı ve Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Kaya Boztepe, Genel Sekreter Umut Uyar, Bir internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni ve Trabzonspor USA Doğu Bölgesi Başkanı Kemal Bozkurt ve seçkin davetliler iştirak etti.

Oldukça samimi bir ortamda geçen yemekte başarılı kaleci TRABZONSPOR USA’e çarpıcı açıklamalarda bulundu ve Trabzonspor taraftarlarına mesajlar gönderdi.

Trabzonspor USA (TS-USA): Sevgili Onur, şanssız bir sakatlık geçirdin. Öncelikle geçmiş olsun diyoruz. Trabzonsporlular dört gözle senden gelecek haberleri bekliyorlar, ameliyat ve tedavin hakkında bilgi verir misin?

Onur Recep Kıvrak (O.R.K.) : Başarılı bir operasyon sonrasında, tedavi aşaması da çok iyi geçiyor. Bu hafta sonu Türkiye’ye dönüyoruz, tedaviye Trabzon’da devam edilecek.

TS-USA: Onur’u ne zaman Trabzonspor kalesinde göreceğiz?

O.R.K. : Ağustos ayı olmadan inşallah sahalara dönmüş olacağım. Yeni sezonda tam iyileşmiş ve hazır olarak Trabzonspor’umuzun kalesinde olmayı planlıyorum.

TS-USA:Trabzonspor’a gelişinde karar vermene neler etki etti?

O.R.K. : Trabzonspor’a gelmeden önce, Trabzonspor’a ilaveten diğer 3 büyüklerden de çok ciddi teklifler aldım ancak tercihimi Trabzonspor’dan yana kullandım. Kaleciye aç, kendimi yetiştirebileceğim ve yükselebileceğim bir takıma gitmek istiyordum ve büyük bir camianın parçası olmak arzumdu. Bunların hepsi Trabzonspor’da fazlasıyla bulunuyordu ve ne kadar doğru karar verdiğimi her geçen gün daha iyi anlıyorum.

TS-USA: Başarılı olunca transfer tartışmaları, dedikoduları da bitmek bilmiyor. Seni gerek yurtiçinde gerek yurtdışında birçok kulübe transfer ediyorlar. Senin planların nedir?

O.R.K. : Türkiyede Trabzonspor’dan başka hiçbir takımda oynamam.Trabzonspor’un başarısı için elimden gelenin en iyisini ve daha fazlasını yapmak tek amacım. Trabzonspor’da şampiyonluklar yaşamak istiyorum ve efsane kaleciler arasında yer almak istiyorum. Bir gün transfer olursam bu Avrupa olur. Benim gönlümde İngiltere ligi var. Hatta İngiltere Premier Lig’te ilk 3’e oynayan dünya devi bir takımdan (ismi bizde saklı) çok ciddi bir transfer teklifi aldım; ancak geçtiğimiz günlerde sakatlanınca bu teklif şimdilik askıya alındı. Trabzonspor’umuza böyle transfer olursa büyük paralar kazandırarak gitmeyi isterim.

TS-USA: Şampiyonluk yarışı kıran kırana geçiyor.. Son 3 haftaya giriyoruz. Trabzonspor Şampiyon olacak mı?

O.R.K. : Şampiyonluğa yürekten inanıyorum. Takımımızın bütün maçları kazanacağını ve Fenerbahçe’nin mutlaka puan kaybedeceğini düşünüyorum.

TS-USA: Trabzonspor’da arkadaşlık takım havası nasıl? Yakalanılan başarının sırrı nedir?

O.R.K. : Trabzonsporda arkadaşlık ve dayanışma son derece yüksek. Sahada herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor, mücadele ediyor. Herkes çok iyi niyetli, çabalıyor, Trabzonsporumuz başarısı için ter akıtıyor. Takımın başarısında iskelet kadronun birkaç sezondur birlikte oynaması büyük etken.

TS-USA: Takım arkadaşın Umut Bulut’a çok sert tepkiler oluyor. Özellikle berabere kalınan maçlardan sonra bu eleştriler artıyor. Kaçırdığı pozisyonlar çok konuşuluyor. Senin bu konuda görüşlerin neler?

 

O.R.K. : Umut’a yapılan eleştirilere katılmıyorum. Hatta biraz da haksız buluyorum. Umut takıma son derece yararlı olduğunu, isteğinin, iyi niyetinin, kondisyonunun, spor mantalitesinin son derece yüksek olduğu ve büyük özveriyle oynadığını düşünüyorum. Trabzonspor’un bugün bu konumda olmasında, Umut’un rakip defansları yorması çok önemli rol oynadı. Her yıl ortalama 15 gol ile oynayan bir futbolcuya hiçbir zaman kötü futbolcu denemez; görevini fazlasıyla yaptığını söyleyebilirim.

TS-USA: Gelmiş geçmiş en başarılı 3 Türk Kalecisi sence kimlerdir?

O.R.K. : Şenol Güneş, Rüştü Rençber ve Engin İpekoğlu.

TS-USA: Futbolu dün ve bugünle nasıl kıyaslayabilirsin?

O.R.K. : Önce şunu söyleyeyim. Eskiden futbol tamamen amatör ruhla oynanıyormuş. Efsane Trabzonspor kadrosunu kahveden çağırılan oyuncularla oluşturuyorlarmış. Şimdi ise futbol çok büyük bir sektör haline geldi. Mesela benim bonservisimi kulüp 8 rakamlı olarak belirledi. Yayıncı kuruluş her sene federasyona, dolayısıyla kuluüplere ödediği parayı iki katına çıkarıyor.

TS-USA: En beğendiğin yerli ve yabancı futbolcular kimdir?

O.R.K. : Hagi’den sonra Türkiye’ye gelmiş geçmiş en büyük yanancı futbolcu kesinlikle Alex’tir. Alex gibi birisi artık Brezilya’dan da çıkmıyor. Yerli futbolculardan ise Hami Hoca müthişti ancak Hakan Şükür gibi birisi bir daha gelmedi.

TS-USA: Şenol Güneş Kore’den dönüp Trabzonspor’un başına yeniden geçince birden sana şans verdi ve sen o şansı çok iyi değerlendirdin. Minnettar mısın Şenol Hoca’ya?

O.R.K. : Şenol Hocam’ın rolü özellikle yerli futbolcuların üzerinde çok fazla. Ancak bana kaleyi ilk önce Ünal Hoca teslim etti. Her ikisine de minnetttarım.

TS-USA: Kaleci Tolga hakkında ne düşünüyorsun?

O.R.K. : Dualarım onunla. Çok başarılı oldu. Sonuçta ikimizde aynı yerden ekmek yiyoruz.

TS-USA: Trabzonspor Taraftarlarına mesajınız var mı?

O.R.K. : Trabzon’u ve Trabzonspor taraftarlarını çok seviyorum. Bu yarışta bizi büyük bir özveriyle destekliyorlar. Onlara teşekkür borçluyuz. Trabzon futbolla yatıp kalkan bir şehir. Trabzonspor taraftarının bazen haksız eleştirilerine ve küfürlerine maruz kalıyoruz. Taraftarımız her şartta takımlarını desteklemeli. İtici bir güç olmalılar, yenik durumda olmamız halinde bile bize sürekli destek vermeliler. Nihayetinle bunun bir oyun olduğu gerçeğini hep hatırlamak gerekiyor. Biz onlara ve büyük Trabzonspor’a yakışır bir mücadele için elimizden geldiğince mücadele ediyoruz. İyi niyetimizden kimse şüphe duymasın bize hep destek olsunlar. Yeni neslin yeni taraftarlarımızın küfürsüz ve kardeşçe maç seyredeceği bir topluluk olmalarını istiyoruz.

TS-USA: Peki ABD’de futbol oynamak ister misin?

O.R.K. : Açıkçası şu anda düşünmüyorum ancak kariyerimin sonunda olabilir. Zira ABD’de genelde yaşlı futbolcuları transfer ediyorlar.

TS-USA: Sevgili Onur, Çok teşekkür ediyoruz, en kısa zamanda seni sahalarda görmek tek arzumuz.

O.R.K. : Ben teşekkür ederim. Trabzonspor’umuzu Amerika’da temsil eden Trabzonspor USA Derneği’ne çalışmalarında başarılar diliyorum. Amerika’daki Trabzonsporlulara, Trabzonspor USA Derneği’ni desteklemeleri ve üye olmalarını tavsiye ediyorum..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor