Altıok'tan yeni bir yazı daha

Köşesinde dün yayınlanan ve Trabzon ve Trabzonsporlular tarafından şiddetle kınanan 'Trabzon/Göz Yaşı/Hakem/Puan????' başlıklı yazısı, ziyaretçilerimizden gelen yoğun istek üzerine dün saat 16:45 de sitemizden 'Tetikçiliği bırak, cevaba bak!' başlığı ile

Altıok'tan yeni bir yazı daha


Köşesinde dün yayınlanan ve Trabzon ve Trabzonsporlular tarafından şiddetle kınanan 'Trabzon/Göz Yaşı/Hakem/Puan????' başlıklı yazısı, ziyaretçilerimizden gelen yoğun istek üzerine dün saat 16:45 de sitemizden 'Tetikçiliği bırak, cevaba bak!' başlığı ile haber61.net ziyaretçilerine servis yapıldı.

Sayın Altıok'un yazısının hemen ardından Trabzonspor taraftar gruplarından Çılgınlar ın da bir açıklaması bulunuyordu. Bu iki yazıyı alt alta yayınlamamızdaki tek neden Altıok'un Trabzon ve Trabzonsporlular hakkındaki düşüncelerinin ne kadar yanlış olduğunu anlamasıydı.

Haber61'de yayınlananan bu haberin ardından sayın Altuğ Altıok, ne büyük bir hata yapmış olduğunu anlamış olacak ki 21 Aralık 2008 Pazar sabahı yayına giren 'Trabzon/Göz Yaşı/Hakem/Puan????' başlıklı yazısının yayınlandığı günün gecesi 'ÇILGINLAR dan...' başlıklı ikinci bir yazı yazmak sorumluluğunu hissetti. Ve haber61.net'e de bir mail gönderdi.

İşte Altuğ Altıok'un haber61'e gönderdiği e-mail:

HABER

arkadaşlar sorumlu gazetecilik ve habercilik yapıyortsunuz ama beni de manşete atarak hadaf göstermeniz sorumluluğa yansımıyor madem bu yazımı yayınladınız manşetten o halde bu yazıdan sonra köşemde yayınladığım ve çılgınlar grubunun bildirisini de içeren yazımı da manşetten vermeniz gerekmiyor mu?
Ad Soyad: altuğ altıok

Biz Tüm Türkiye'ye  karşı sorumluyuz

Sayın Altıok, evet sorumlu gazetecilik ve habercilik yapıyoruz. Sizlerin Trabzon ve Trabzonspor aleyhine gerçeği yansıtmayan yazınızı ve sizin bu yazınızdan haberi dahi yokken Çılgınlar adlı grubun yaptığı açıklamayı aynı sayfada vermek bizim ne denli sorumlu bir yayın yaptığımızı gösterir.

Trabzonluları rencide eden yazınızı bu sayfalarda yayınlamak, başta Trabzon ve Karadenizliler olmak üzere Tüm Türkiye'ye karşı bir sorumluluğu olan, onların gösterdiği ilgi ve destekle,  Ulusal Medya'da bu denli güçlü ve etkili duruma gelen haber61.net'in bir sorumluluğudur.

Biz haber61.net olarak Başta Trabzon ve Trabzonsporlular olmak üzere tüm Karadeniz ve Türkiye'ye karşı sorumluyuz.

Ne denli sorumlu yayıncılık yaptığımızın göstergesi de, hatalı düşüncelerinizden döndüğünüzün bir göstergesi olarak köşenizde yayınladığınız ''ÇILGINLAR dan...' başlıklı yeni yazınızın yine manşetten vermemizle anlamış olacağınızı umarız.

İşte Altuğ Altıok'un ''ÇILGINLAR dan...' başlıklı yazısı

Bu günkü yazma cevaben çok sayıda küfür dolu mail ve tehdit almış olmama rağmen yine de bildiklerimi ama sadece doğru bildiklerimi yazmaya devam ediyorum.

Ve sorumluluk gereği, doğruları yazmak adına Trabzonspor Taraftar Gruplarından “çılgınlar” grubunun maç sonrası yayınladığı ve doğruluğunu Trabzon"daki arkadaşlarımdan teyit ettiğim açıklamayı da bu köşede yayınlamayı uygun gördüm.

İşte “ÇILGINLAR” grubunun maç sonrası kendilerine yakışır bir biçimde yaptığı açıklamalar ;

Trabzonspor taraftar derneklerinden çılgınlar grubunun “gaz alma operasyonu” başlıklı açıklaması.

Geçtiğimiz hafta Bursaspor ile oynadığımız müsabakada yaşanan bariz hakem hataları ve öncesindeki hataların da birikimiyle birlikte camiamız haklı tepkisini ortaya koymuştu. Biz bize özel muamele istemedik. ülke futbolunda "adalet" kavramının oturmasını istedik, Trabzonsporlular olarak bunun için yürüdük, bunun için haykırdık.

karşılıklı açıklamalarla, son olarak başkanımızın da pfdk'ya sevk edilmesiyle iyice gerginleşen bir ortamda Trabzonspor - Eskişehirspor maçı herkesin gözünü çevireceği önemli bir müsabakaydı. üç seçenek vardı. Ya gerçekten adaletli yönetim gösterilecekti, ya da Trabzonspor camiası gerilmeye devam edecekti. Esas beklenen ve bizlerin de en çok korktuğu son seçenekti. Birileri yine başkanımızın deyimiyle "balans ayarı" için sahnede olacak, hafta içinde büyük hata ve haksızlıklar sonucu patlama noktasına gelen camiamızın gazı alınacaktı. Bakın Trabzonsporlular; "sizin lehinize de hata oluyor" denilecek, yukarıda da vurguladığımız gibi "gazımız alınacaktı."

ne yazık ki son seçenek sahnedeydi. üstelik rakibimiz asla böyle bir hataya maruz kalmasını istemediğimiz, sevip saydığımız Anadolu"nun köklü ve güçlü temsilcisi eskişehirspor'du. Hatta müsabaka öncesi hazırladığımız ve emniyet güçlerinin stada alınmasına izin vermediği çok sayıda tepki pankartlarımızdan birinde "eyyamcılık yapmayın, es-es'i harcamayın, sadece adalet istiyoruz" yazılıydı.

her ne kadar kaçmış olsa da tartışılan bir penaltı pozisyonu, gösterilen ve gösterilmeyen kartlarla Trabzonspor camiasının konumu bir anda değiştirilmişti artık "görevli" Aydınus tarafından. Trabzonsporlu'nun "konuşmaya hakkı yoktu" artık. E biraz da antipatikleştirilmeliydi Trabzonspor önümüzde koca bir ikinci yarı varken. Bunu da başardılar.

ülke futbolunu yönetenlere tepkimizi daha gür bir sesle haykırıyoruz;

biz adalet istiyoruz! Herkes için adalet.

ne lehimize ne de aleyhimize hiçbir karar istemiyoruz.

biz yalnızca sahada oynanan, takımların performanslarıyla puan hanelerini güçlendirdikleri bir lig istiyoruz.

Eskişehirspor'a, taraftarlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bundan sonraki haftalarda başarılar diliyoruz.

İşte bu da sorumlu taraftarlık örneği bir açıklamadır ve her şeyiyle altına imzamı atıyorum. “çılgınlar” grubunu da bu sorumlu açıklamalarından dolayı tebrik ediyorum.

Saygılarımla

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor