Rize'ye Doğalgaz müjdesi

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Rize Valisi Kasım Esen, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Garnizon Komutanı Albay Erol Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Özkorul, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş ile davetliler katıldı. Vali Esen, törende yapt

Rize'ye Doğalgaz müjdesi

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Rize Valisi Kasım Esen, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Garnizon Komutanı Albay Erol Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Özkorul, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş ile davetliler katıldı.

Vali Esen, törende yaptığı konuşmada, Rize'ye doğalgazın Bayburt üzerinden 117 kilometre mesafeden geldiğini belirtti ve doğalgazın gelmesi için şu ana kadar 6,8 milyon dolar harcama yapıldığını söyledi.

Doğalgazın kullanımının ile pek çok alana fayda sağlayacağını ifade eden Esen, en başta ÇAYKUR'un doğalgaza geçmesiyle yüzde 40'a yakın tasarruf gerçekleşeceğini vurguladı.

Belediye Başkanı Bakırcı ise 2002 yılından bu yana Rize için yapılan en önmeli çalışmalardan birinin doğalgazın kente getirilmesi olduğunu söyledi.

Doğalgazın Rize'ye gelişinin uzun bir süreçten geçtiğini anlatan Bakırcı, ''Ama önemli olan doğalgazın ilimize getirilmesiydi. Bugün itibariyle ilimizin batı yakasında doğalgaz kullanılabilir durumda. Hatta burada 2-3 apartmana doğalgaz bağlandı'' dedi.

Bugüne kadar kullanılan yakıttan dolayı oluşan çevre kirliliğine fazla müdahale etmediklerini ifade eden Bakırcı, doğalgazın kullanılmaya başlanmasıyla denetimlerin sıklaştırılacağını ve kirliliğe neden olanlara müsamaha gösterilmeyeceğini kaydetti.

Karadeniz Gaz Bölge Müdürü Salih Ayaydın da doğalgazı Doğu Karadeniz'de ilk kullanan ilin Rize olduğunu dile getirerek, ''Rize'de şu an 15 bin aileye doğal gazı ulaştırdık. Rize'nin yüzde 80'inde çalışmamızı tamamladık. Bu kış Rize'nin bir bölümü doğalgazı kullanabilecek'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından meydanda, temsili olarak doğalgazla ateş yakıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel