Rizeli sokaklara döküldü

Rize'nin Çayeli ilçesinde düzenlenen HES karşıtı miting, çeşitli platformların katılımı ile pazaryerinde yapıldı. Çayeli Senoz Deresi Koruma Derneği ve bazı sivil toplum örgütlerinin katılımıyla düzenlenen etkinlikte Rize vadilerinde kurulmakta olan HES s

Rizeli sokaklara döküldü
Rize'nin Çayeli ilçesinde düzenlenen HES karşıtı miting, çeşitli platformların katılımı ile pazaryerinde yapıldı. Çayeli Senoz Deresi Koruma Derneği ve bazı sivil toplum örgütlerinin katılımıyla düzenlenen etkinlikte Rize vadilerinde kurulmakta olan HES santralleri, açılan pankartlarla proteste edildi.

Çayeli Senoz Deresi Koruma ve yaşatma Dermeği Başkanı Dr. Mahmut Akyıldız, kendilerinin vatan haini olmadığını söyleyerek, “Nasıl vücudumuz kendiliğinden kanı yeniliyorsa, dereler de doğayı yenilemektedir. Bu dengeyi bozmak büyük sorunları da beraberinde getirir. Ülkemizde mutlaka enerjiye ihtiyaç vardır. Biz vatan haini değiliz. Ancak birçok dere denize karışırken, yaz ayları ile birlikte azalan derelerimize göz dikilmesi bizi şaşırttı. Enerji açığı doğrudur ama adres yanlıştır. Gözlerini bölgemize diken müteahhitler 'Nasıl az maliyetle çok enerji elde ederiz' hesabındadır. Dünyada küresel ısınmadan doğan su sıkıntısı vardır. Bizim bölgemiz bu anlamda değer kazandı. Geçmişte toprak için savaş eden ülkeler artık yakın gelecekte su için savaşacaklar. Dünyanın en zengin su kaynağı bizim bölgemizde bulunmaktadır. Çernobil olayında acı çeken bölgemiz şimdi de hidroelektrik santralleri ile radyasyon bölgesi olacaktır. Bunlara kesinlikle izin vermemeliyiz. Bugün bu olay Senoz deresinde yaşanıyorsa yarın başka derelerde yaşanacak. Tüm Karadenizliler olarak HES santrallerine dur demeliyiz” şeklinde konuştu.

Avukat Remzi Kazmaz ise Çamlıhemşin'de mahkeme kararıyla santral yapımının durdurulduğunu söyleyerek “Yetkililer olaya iyi bakmalı. Mahkemeler, bilim adamları; kurulacak olan HES'lerin bölgeye zarar vereceğini söylüyor. Ancak yetkililer hala uyuyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler