KTÜ seçimlerine siyaset bulaştı

CHP Trabzon İl Başkanı Necip Yıldız'ın, il binasında düzenlediği basın toplantısında hedefinde hükümet vardı. Yıldız, yaklaşan rektörlük seçimleri ile ilgili de açıklama yaparken, seçimlere siyasetin karıştığını söyledi.  AK Parti'nin özelleştirdiği kurum

KTÜ seçimlerine siyaset bulaştı

CHP Trabzon İl Başkanı Necip Yıldız'ın, il binasında düzenlediği basın toplantısında hedefinde hükümet vardı.

 

Yıldız, yaklaşan rektörlük seçimleri ile ilgili de açıklama yaparken, seçimlere siyasetin karıştığını söyledi.

 

AK Parti'nin özelleştirdiği kurumların listesini çıkardıklarını ifade eden Yıldız, “AKP son 6 yılda göreve geldikten sonra sattığı KİT'leri çıkardık. 141 tane KİT satılmış. Ben şimdi düşünüyorum bunları AKP hükümeti mi yaptı, yoksa daha önceki hükümetler  mi yaptı. Lütfen bunlara açık cevap versinler. Trabzon yatırımı en az alan illerin başında gelmektedir. Limanı, üniversiteyi, havaalanını AKP mi yaptı. Ben şuanda milletvekilliği yapan arkadaşların halkın gözünde itibar kaybetmelerini istemiyorum. Ama halkın kandırılmasını da istemiyoruz. Biz muhalefet olarak hizmet bekliyoruz. Bu anlamda da yardımcı olmaya çalışıyoruz. AKP'den beklentilerimiz var. Güney Çevre Yolu, Trabzon-Batum Yolu, Galyan Barajı, bu konuda ne düşünüyorlar, Sayın Bakan Faruk Özak bu konular hakkında açıklama yapmalıdır” dedi.

 

BORÇLAR NE ZAMAN ÖDENECEK?

 

Fındık döneminin yaklaştığını hatırlatan Yıldız, AKP'nin hiçbir açıklamasının olmamasını tepkiyle karşılayarak, 2004 yılında yaşanan don olayında mağdur olan fındık üreticilerinin 250 milyon YTL olan borcunun ne zaman ödeneceğinin açıklanmasını istedi.

 

Yıldız, “Fındık bizim geçim kaynağımızdır. Bu hükümeti ilgilendirmediği gibi Sayın Bakanımızı da ilgilendirmiyor. Bu bakanımızdan beklentilerimiz var. Bu fındık olayına Sayın Bakanımızın ele alıp çözmesi gerekir. Fındığın geleceğini kurtarmak zorundayız. Bu gidişin sonu yok. Bunu biz görüyoruz, Sayın Bakanımız görmüyor mu? Fındık hakkında en kısa zamanda cevap bekliyoruz. Fındık için ne düşünüyor. 2004 yılında don felaketinden doğan 250 milyon YTL'lik üreticinin alacağını vermeyi düşünüyorlar mı? Vermiyorlarsa neden vermiyorlar. Konuyla ilgili açıklama bekliyoruz” dedi.

 

ÜLKEDE KİMİN KİMİ DİNLEDİĞİ BELLİ DEĞİL

Son günlerde ülke gündeminde olan dinleme konusuyla ilgili ise Yıldız, “Türkiye'de kimin kimi dinlediği belli değil. Artık kimsenin kişisel özgürlüğü kalmadı. Bu konuda lütfen yetkililer açıklama yapsınlar. Bu konuda kamuoyu aydınlatılmalıdır.

Artık hükümet icraatlarındaki başarısızlığı hükümete yıkmaktan vazgeçsin. Artık biz bakanlardan, yetkililerden palavra duymak istemiyoruz. İcraat istiyoruz. Tek başına TV kanallarında ahkam kesilmesini istemiyoruz” dedi.

 

 

KTÜ SEÇİMLERİNE SİYASET KARIŞTI

Yıldız, bir basın mensubunun rektörlük seçimleriyle ilgili CHP'nin tutumu ile ilgili bir soruya şu şekilde yanıt verdi: “Orası bilim yuvasıdır. Hocalarımız Üniversiteyi Türkiye'de seçkin konuma getirecek kişileri seçecektir. Siyasilerin orada yapılacak olan seçime karışmamaları gerekir. Orada bilim yapılacaktır. Geleceğimizi yönlendiren gençler orada olacaktır. Onların siyasi bir düşüncenin uzantıları olmamaları gerekir. Bilime katkı eden insanların yetişeceği bir yer olmalıdır. Ama şuan ki görüntüye bakarsak, siyasetin karıştığını düşünüyorum. Ama karışılmaması gerektiğini söylüyorum” dedi.

 

elifcavus@haber61.net

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler