KTÜ'de yarış kızıştı

Bilindiği gibi 3 adayla gidileceği zannedilen seçimlerde; Prof. Dr. Şengül Öymen Gür aday olacağını haber61.net sitemize açıklamasından sonra aday sayısı 4'e çıktı. KTÜ'de rektörlük seçimlerinde mevcut rektör Prof. Dr. İbrahim Özen, Ak Parti Trabzon eski

KTÜ'de yarış kızıştı

Bilindiği gibi 3 adayla gidileceği zannedilen seçimlerde; Prof. Dr. Şengül Öymen Gür aday olacağını haber61.net sitemize açıklamasından sonra aday sayısı 4'e çıktı.

KTÜ'de rektörlük seçimlerinde mevcut rektör Prof. Dr. İbrahim Özen, Ak Parti Trabzon eski milletvekili Prof. Dr. Aydın Dumanoğlu ve Jeodezi Mühendisleri Odası Başkanı Prof. Dr. Tahsin Yomralıoğlu adaylıklarını daha önce açıklamıştı.

Yarışın İbrahim Özen'le Aydın Dumanoğlu arasında geçeceği konuşulurken yaşanan gelişmeler; rektörlük seçimlerinin sanılandan daha heyecanlı olacağının göstergesi oldu.

Ak Parti'nin rektör adayı olarak kendini lanse eden ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile olan tanışıklığını adeta bir seçim avantajı olarak kullandığı iddia edilen Dumanoğlu'nun; eski rektör adayı –kendi tabiriyle her zaman solcu- Şengül Oyman Gür'ün adaylık açıklaması ile şaşkına döndüğü kaydediliyor.

Rektörlük seçim kampanyasına başlarken Gür ile görüşerek desteğini aldığını yakın çevresine açıkladığı ifade eden Dumanoğlu'nun; Gür'ün son açıklamaları sonrası kurmayları ile yeniden durum değerlendirmesi yaptığı da gelen haberler arasında.

Dumanoğlu'nun blok olarak destekcisi olduğu söylenen Türkocağı Grubunda da kafalar karışık. Türkocağı grubunun daha önce olduğu gibi hangi adayı desteklediğini kamuoyunu açıklayıp açıklamayacağı merak ediliyor. Bu grubun resmi bir açıklamayla adaylardan kimi desteklediğini açıklamış olmamasına rağmen; basında sıkca yer alan Türkocağı ekibi Aydın Dumanoğlu'na destek veriyor şeklindeki haberlerin yalanlanmadığı da gözlerden kaçmıyor. Bu gruptaki etkin bazı öğretim üyelerinin AK Parti politikalarına olan şiddetli muhalefetleri ve Avrupa Birliği karşıtlıkları dikkate alındığında; Dumanoğlu'nun desteklenmesi yönünde bağlayıcı bir kararın alınmasının çok zor olacağını iddia edenlerin sayısı da az değil.

Selahattin AYDINLI

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler