KTÜ seçimlerinde yeni bir isim

Karadeniz Teknik Üniversitesinde (KTÜ) haziran ayında yapılacak rektörlük seçimi için Prof. Dr. Tahsin Yomralıoğlu, aday adayı olduğunu açıkladı. Mühendislik Fakültesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yomralıoğlu, AA muh

KTÜ seçimlerinde yeni bir isim

Karadeniz Teknik Üniversitesinde (KTÜ) haziran ayında yapılacak rektörlük seçimi için Prof. Dr. Tahsin Yomralıoğlu, aday adayı olduğunu açıkladı.

Mühendislik Fakültesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yomralıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son zamanlarda KTÜ'nün bilimsel politikalardan uzaklaşan ve sürekli yara alan bir kurum haline geldiğini öne sürerek, bu durumu kaygı ile izlediklerini söyledi.

İçinde bulunulan sürecin, KTÜ'nün geleceği açısından endişe edilecek boyutlara ulaştığını savunan Yomralıoğlu, ''KTÜ bir bilim kurumu olarak hassas bir kurumdur ve her türlü günlük, politik ve popülist yaklaşımların üzerinde olmalı ve bunlardan uzak tutulmalıdır. Ancak gelişmeler olumlu değildir'' dedi.
KTÜ'nün, geleceğini kendi iradesiyle şekillendirmek ve kendini değişime zorlamak durumunda olduğunu ifade eden Yomralıoğlu, ''KTÜ, artık kendi kadrolarını yetiştirmiş köklü bir üniversite olup iç dinamikleriyle bunu başaracak güçtedir. Buna olan inancımdan dolayı KTÜ'nün geleceğini yeniden tesis etme adına rektörlük için aday oldum. Akademik ve idari tecrübeme olan güvenim beni bu sorumluluğu almaya itmiştir. Hiçbir kişi, grup ve zümrenin adayı olmayıp, sadece bilim adına varım'' diye konuştu.
Yomralıoğlu, rektör adaylığıyla ilgili çalışmaları kapsamında şimdilik öğretim üyelerini ziyaret ettiğini, ilerleyen günlerde somut projelerini başta KTÜ camiası olmak üzere kamuoyu ile paylaşacağını söyledi.

Prof. Dr. Yomralıoğlu, daha önce KTÜ Rektörlük Genel Sekreteri olarak görev yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler