Türkopol nedir? Türkopoller kime karşı savaştı?

Vatandaşlar tarafından merak edilen konuların başında “Türkopol” kelimesinin anlamı geliyor. Peki Türkopol nedir? Türkopol ne demek? İşte merak edilenler…

Türkopol nedir? Türkopoller kime karşı savaştı?

Son günlerde vatandaşlar tarafından oldukça merak edilen kelimelerden birinin “Türkopol” kelimesi olması dikkat çekiyor. Vatandaşlar “Türkopol nedir?” şeklinde araştırmalar yapıyor. Peki Türkopol nedir? Türkopol ne demek? İşte detaylar…

TÜRKOPOL NEDİR?

Türkopol, Haçlı Seferleri döneminde Haçlılar tarafından tutulan paralı askerlerdir. Bu paralı askerler, özellikle süvari okçuluğunda önemli bilgi ve deneyime sahip Türk kökenli gruplardan oluşuyor.

TÜRKOPOLLERİ HANGİ GRUPLAR OLUŞTURUR?

Türkopollerin Birinci Haçlı seferi için Anadolu topraklarına geldiklerinde Bizans Ordusu içinde görüldüğü ifade edilir.

Bu birliklerin ebeveynleri genellikle Türk ve Yunan olan kişilerdir. Aralarında Balkanlar ve Anadolu’ya yerleşmiş veya yerleştirilen Kuzman, Uz, Peçenek ve Bulgar Türklerinin olduğu da biliniyor.

Bu dönemde kurulan Haçlı devletleri, Türkopollere hafif süvariler olarak ordularında yer verdi.

Türkopol nedir? Türkopoller kime karşı savaştı?

TÜRKOPOLLER KİMLERE KARŞI SAVAŞTI?

Hıristiyanlığı seçmiş Selçuklu Türklerinin de aralarında bulunduğu bu paralı grup, günümüzde İsrail ve Filistin’in üzerinde bulunduğu “Kutsal Topraklar”da Müslüman ordularına karşı hafif süvari olarak yardımcı birlik göreviyle savaşmışlardır.

İsrail’in kuzeyinde, Akdeniz kıyısında bir şehir olan Akka’nın düşmesi sonrası ‘Kutsal Topraklar’dan ayrılan Türkopoller’in bazılarının Kıbrıs’a bazılarının ise Malta’ya gittikleri biliniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Nedir, Ne Anlama Gelir?