Tamamlayıcı emeklilik sistemi nedir?

Tamamlayıcı emeklilik sistemine dair araştırmalar yapılıyor. Detaylar haberimizde.

Tamamlayıcı emeklilik sistemi nedir?

İnternet kullanıcıları, tamamlayıcı emeklilik sistemi ile ilgili olarak aramalarda bulunuyor.

Tamamlayıcı emeklilik sistemi ile ilgili olarak, "nedir, ne anlama gelir, ne zaman hayata geçecek" şeklindeki sorulara yanıt aranıyor.

2024-2026 dönemini kapsayan üç yıllık Orta Vadeli Program, Otomatik Katılım Sistemi'nin (OKS) işverenlerin katkısıyla ikinci basamak emeklilik sistemine dönüşeceğini ve Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'nin kurulacağını öngörüyor.

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES), emeklilik döneminde gelir kaybını telafi ederek yaşam standartlarını korumayı ve ek emeklilik geliri oluşturmayı amaçlayan bir sistemdir. TES, çalışanların bireysel hesaplarına yapılan nakdi katkıların emeklilik yatırım fonlarına yönlendirilerek, bu fonların seçimini ve birikimlerin dağılımını çalışanların yapacağı bir ikinci basamak emeklilik sistemi olarak planlanmıştır.

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'nin uygulanmasının 2024'ün son çeyreğinde başlaması beklenmektedir. Bu sistem, çalışanların, işverenlerin ve devletin katkılarıyla emeklilik için ek bir gelir kaynağı sağlamayı hedeflemektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Nedir, Ne Anlama Gelir?