KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM tarafından bugün KPSS lisans sınavı gerçekleştirildi. Gelecek hafta 29 Mayıs'ta da lisans alan bilgisi sınavı gerçekleştirilecek. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak.   Bugünkü sınavda adaylar genel kültür ve yetenek testinden 60ar sorudan toplam 120

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?
ÖSYM tarafından bugün KPSS lisans sınavı gerçekleştirildi. Gelecek hafta 29 Mayıs'ta da lisans alan bilgisi sınavı gerçekleştirilecek. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak.
 
Bugünkü sınavda adaylar genel kültür ve yetenek testinden 60ar sorudan toplam 120 soruluk sınavı tamamladı. Maratonun başlamasının ardından adaylar "KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak" sorusuna yanıt aramaya başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin takvimine göre sonuçlar 9 Haziran'da açıklanacak.
kpss-sinav-sonucu.jpg
 
Öte yandan bugünkü sınavın ardından ÖSYM açıklama yaparak Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri bölümlerinin soru kitapçığı ve cevap anahtarını internet sitesi üzerinde yayımladı. Saat 18.10 itibariyle soru ve cevap anahtarı yayınlanırken yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi "2016-KPSS'de kullanılan sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz."
 
Ortaöğretim ve Önlisans olarak sınava girecek olanlar ise 9 Ağustos ile 24 Ağustos arasında başvuru yapması gerekiyor. 23 Kasım'da ise sınav yapılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim