C vitamini nedir? Hangi besinlerde bulunur?

Vitamini vücut için birçok önemli etkisi olan bir besin ögesidir.

C vitamini nedir? Hangi besinlerde bulunur?

C Vitamini Nedir?

 Vücut tarafından üretilemeyen C vitamini besinler aracılığıyla vücuda alınabilir.

C Vitamini hangi besinlerde bulunur?

C vitamini açısından en zengin besin gruplarının başında sebze ve meyveler bulunuyor. Fakat C vitamini bıçak veya ısı ile temas ederse etkisinde yüksek oranlarda kayıp yaşayabiliyor. Bu yüzden de vücudunuza daha yüksek verimde C vitamini almak için, meyveleri kabukları ile tüketmeli, bıçak ile temas ettirmemelisiniz. Ayrıca kısa sürede tüketmelisiniz.

C Vitamini içeren besinler:

-    Mandalina, kivi, ananas, portakal, çilek, ananas

-    Limon, biber

-    Domates

-    Roka, maydanoz, marul

-    Brokoli, ıspanak ve lahana C Vitamini açısından zengin besinler arasında yer alıyor.

C Vitamini açısından zengin besinler arasında greyfurt ise ilk sırada geliyor. Greyfurttan sonra en çok C Vitamini kırmızı biber, yeşil biber, kivi, portakal ve karnabaharda bulunuyor.

C Vitamini ek olarak alınmalı mı?

C vitamini günlük olarak alınması gereken bir besindir. Siz de etrafınızda veya arkadaş çevrenizde C vitamini alan kişilere denk geliyorsunuzdur. Ancak her besinin fazla tüketiminin  vücuda zararları olabileceği gibi, vücuda alınan fazla C vitamini de zararlıdır. En önemlisi de C vitamini takviyesi almadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

C  Vitamini ve çinko içeren besinler:

C Vitamini ve çinko içeren besinler arasında, balık, yer fıstığı, sarımsak, ceviz, yumurta, süt ve et yer alıyor.

C Vitamini eksikliği belirtileri nelerdir?

Eğer vücudunuzda C Vitamini eksikliği var ise, aşağıdaki durumlarla sık sık karşılaşabilirsiniz;

-    Kemik ağrıları

-    Nefes darlığı

-    Vücutta ödem oluşumu

-    Halsizlik

-    Anemi

-    İştahsızlık

-    Kilo kaybı

-    Yorgunluk

Hangi ürünler C vitamini açısında zengindir?

C vitamini takviye olarak alınabildiği gibi aynı zamanda çoğu cilt bakım ürününün içeriğinde de C vitamini bulunur. 

POLAAR Northern Light Micro-Peeling Foam: %95’i doğal özler ve Sibirya zeytini içeren mikro-peeling köpük temizleyicidir. C vitamini konsantrasyonu ve %100 doğal salisilik asit içerir. Ultra ince ve hafif bir yapısı vardır.

WASO YUZU serisi ise C Vitamini açısından oldukça zengindir.

WASO Yuzu-C Beauty Sleeping Mask: Uyurken cildin nem seviyesini ve parlaklığını yeniden kazandıran nemlendirici gece maskesidir. Tüm cilt tipleri için uygundur. Sadece 1 gece kullanımdan sonra bile daha nemli, parlak ve dolgun bir cilt ortaya çıkar. Cilt yorgunluğu giderilmiş, sağlıklı ve dinlenmiş bir görünüm kazandırmaya destek verir.WASO Yuzu-C

Eye Awakening Essence: Japon Yuzu bileşeni ve C vitamininden oluşan temiz içerikli ve vegan sertifikalı göz bakım kremidir. Daha parlak ve ışıltı bir göz çevresi sunar. Göz çevrenizin anında parlamasını ve daha enerjik görünmesini sağlar.

WASO Yuzu-C Glow On Shot Serum: Cilde anında parlaklık ve nem artışı sağlayan, Yuzu bileşeni ve C vitamini içeren, vegan sertifikalı iki fazlı serumdur.  Japon Yuzu özünün nem yükleme gücünü ve aydınlatıcı özelliğini içeriğindeki duo C Vitamini ile birleştirir. İçeriğindeki  C vitamini erken yaşlanma belirtilerine karşı etkilidir. Bitkisel yağlardan oluşan formülü, cildin daha yumuşak, esnek ve parlak görünmesini sağlar.

Duo Vitamin C Complex: Tüm cilt tipleri için uygun olan bu ürün, daha parlak bir cilt görünümü yaratmak ve erken yaşlanma belirtilerine karşı koymak için anti-oksidan etkili yağda ve suda çözünür C Vitamini kombinasyonu sunar.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler