Bembeyaz dişlere sahip olmak için ne yapmak gerek? Sararmış dişlerinizden bu yöntemlerle kurtulun

Ne kadar ağız sağlığınıza özen gösterseniz de sararmış dişler çoğu kişinin ortak kabusu olmaya devam ediyor.

Bembeyaz dişlere sahip olmak için ne yapmak gerek? Sararmış dişlerinizden bu yöntemlerle kurtulun

Gerek çay kahve tüketimi ile gerekse yenilen belirli besinler nedeniyle sararan dişleri beyazlatmada ise çeşitli yöntemler bulunuyor. Diş hekimleri tarafından uygulanan diş beyazlatma işlemlerinde kullanılan kimyasallar diş yapısına zarar verebileceğinden çoğunlukla önerilmiyor. Ancak onun yerine kullanabileceğiniz doğal yöntemler bulunuyor.
Dişlerinizi doğal yollarla beyazlatmak istiyorsanız, bunun için tercih edebileceğiniz farklı seçenekler bulunuyor.

Peki hangi yöntemlerle sararmış dişlerimizden kurtulabiliriz?

KARBONAT

Karbonat , dişlerdeki yüzey lekelerini ve yabancı maddeleri temizleyen etkili bir doğal diş beyazlatıcıdır. Dişlerinizin doğal rengini önemli ölçüde değiştirmese de güçlü bir aşındırıcı görevi görür. Etkili olmasının yanı sıra, ticari beyazlatıcı diş macunlarında yaygın olarak bulunan kimyasalların hiçbirini içermez.

Dişlerinizi doğal olarak beyazlatmak için bir çay kaşığı karbonatı iki çay kaşığı su ile karıştırın. Macunu birkaç hafta dişlerinize uygulayabilirsiniz. Bir diğer popüler doğal diş beyazlatıcı hidrojen peroksittir, ancak bazı yan etkilere neden olabilir. Yeni bir diş beyazlatma programına başlamadan önce diş hekiminize danışmak önemlidir. Karbonat etkili bir diş beyazlatma yöntemi olsa da dişlerinizdeki mineye zarar verir. Haftada bir kez, iki dakikadan fazla olmamak üzere kullanmak ve haftada ikiden fazla kullanmaktan kaçınmak en iyisidir. Çok fazla kullanım diş hassasiyetine neden olabilir ve çürük riskini artırabilir. Bununla birlikte, bir veya iki hafta boyunca günlük olarak karbonat kullanmak dişlerinizi daha parlak hale getirmek için yeterlidir.
Dişleri doğal olarak beyazlatmanın bir başka yolu da çilek yemektir. Çilek, dişlerinizdeki yüzey lekelerini gidermeye yardımcı olabilecek malik asit içerir. Diğer bir yöntem ise çilek ve karbonatı karıştırıp bu karışımla dişlerinizi 1-2 dakika fırçalamayı içerir. Ancak bu macunla fırçaladıktan sonra dişlerinizi suyla durulamalısınız. Bu yöntemi iki ila üç ay boyunca iki haftada bir tekrarlamanız yeterlidir.

Evde dişleri doğal olarak beyazlatmak için karbonat kullanmak gülümsemenizi aydınlatmaya yardımcı olabilir. Güvenli bir doğal temizleyicidir ve bir çay kaşığı sofra tuzu ile bir çay kaşığı karıştırmak diş yüzeyindeki lekelerini çıkarmanın etkili bir yoludur.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Hindistan cevizi yağı diş beyazlatma için en popüler bileşenlerden biridir. Hem dişlerde hem de diş etlerinde kullanılabilir. Ayrıca ağız bakımı için çeşitli başka kullanımları vardır. Profesyonel bir beyazlatma ürününün yerini tutmasa da farklı avantajları vardır.
Hindistan cevizi yağı da ağız kokusundan kurtulmada mükemmel bir seçenektir. Kokuyu gidermek için diş fırçanızın kıllarına günde bir kez az miktarda uygulayabilirsiniz. Bununla birlikte, yumuşak kıllara sahip bir diş fırçası kullanmak önemlidir.

Diş beyazlatma için başka bir seçenek de dişlerinizi eritilmiş hindistan cevizi yağı ile fırçalamaktır. Yağın dilinizde beş ila 20 dakika kalmasına izin vermeli ve ardından diş etlerinize ve dişlerinize sürmelisiniz. Lavabonuzu tıkayabileceğinden yağ ile gargara yapmadığınızdan emin olun. Bu yöntem çok etkilidir ve şiddetle tavsiye edilir. Ağız sağlığınızı iyileştirecek ve dişlerinizi beyazlatacaktır.

HİBİSKUS ÇAYI

Evde dişleri beyazlatmak için hibisküs çayı içmek, beyaz dişlere kavuşmanın kolay bir yoludur. Keskin içecek ağız sağlığınız için harika olsa da, maksimum sonuç almak için çok fazla şeker eklemeniz önerilmez. Şeker vücudunuz için kötüdür. Bunun yerine bal veya limon suyu eklemeyi deneyebilirsiniz. Çay, polifenoller de dahil olmak üzere antioksidanlarla yüklüdür. Bu bileşikler iltihapla savaşmaya, kalp hastalığına karşı korunmaya ve kan şekeri seviyelerini dengelemeye yardımcı olur. Ayrıca antibakteriyel özelliklere sahiptir. Ayrıca periodontal içeriğiyle diş eti çekilmesini azaltabilir. Dişlerinizi evde beyazlatmak için çayınıza manuka balı da ekleyebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler