Zirve sanığından gazetecilere tehdit

Zirve Yayınevi Davasının 60. duruşmasında olayların azmettirici olarak yargılanan Varol Bülent Aral, duruşmayı izleyen gazetecileri ölümle tehdit etti.Biri Alman uyruklu 3 kişinin Zirve Yayınevinde katledilmesi ile ilgili Malatya 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi

Zirve sanığından gazetecilere tehdit

Zirve Yayınevi Davasının 60. duruşmasında olayların azmettirici olarak yargılanan Varol Bülent Aral, duruşmayı izleyen gazetecileri ölümle tehdit etti.

Biri Alman uyruklu 3 kişinin Zirve Yayınevinde katledilmesi ile ilgili Malatya 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi 'nde görülen davada bugün 60'ncı duruşma yapıldı. Cinayetlerin azmettiricisi olarak davada yargılanan Varol Bülent Aral, duruşmada söz alarak kendisi hakkında iddia edilen suçlamaları kabul etmeyip beraatını istedi.
 
Aral, davada tanıkların ifadelerine dayanılarak suçlandığını ileri sürerek dava süreci ile ilgili taraflı haber yapıldığını iddia etti.
 
"BASINDAN HESAP SORULACAK"
 
Zirve Yayınevi Davasına yayın yasağı getirilmesini talep eden Aral, daha sonra duruşmayı takip eden gazetecilere dönerek, "Basından hesap sorulacak. Bütün hepsinin tek tek hesabını soracağım" diyerek tehditler savurdu. Aral, Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa'nın uyarısıyla sözlü tehdidine son verdi, ancak bu kez 2 gazeteciye dönüp el işareti ile boğaz kesme ve silah hareketi yaparak ölüm tehdidinde bulundu. Gazetecilerin dışında müdahil avukatlara da tehdit savuran Aral, avukat Erdal Doğan'ı göstererek "Biri onu sustursun. Ben derin devlet olsam kafasına sıkarım" diyerek tehdittelerine devam etti.
 
Duruşmada daha sonra mahkeme heyeti MİT Müsteşarlığı'ndan, TUSHAD adlı yapılanmayla ilgili mevcut bilgilerin mahkemeye gönderilmesini istedi. Tutuklu sanık Ruhi Abat'ın jandarma haber elemanı olarak çalışıp çalışmadığının belirlenmesi için de Malatya İl Jandarma Alay Komutanlığı'na yazı yazılmasına karar verdi.
 
Mahkeme ayrıca, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın TMK 10'ncu maddeyle yetkili Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili'den kamuoyunca 'Kozmik Oda' olarak bilinen soruşturma kapsamında Özel Harp Dairesi Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı kozmik odada yapmış olduğu arama ve araştırma sonucunda elde ettiği bilgi ve belgelerin de mahkemeye gönderilmesi için yazı yazılmasını kararlaştırdı.
 
Mahkeme, jandarma tarafından usulsüz dinlendiği tespit edilen ve suikast sonucu öldürülmesi planlandığı iddia edilen Behnan Konutgan'ın da müdahillik talebini kabul ederken, sanık Varol Bülent Aral'ın yayın yasağı talebini reddetti.
 
Aral, tarafından duruşmada tehdit edilen gazeteciler duruşma sonrası savcılığa dilekçe vererek suç duyurusunda bulundu. Duruşma 1 Nisan 2013 tarihine ertelendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler