Zigana'da ''fıkra gibi'' aydınlatma

Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'yu birbirine bağlayan Trabzon-İran transit karayolundaki Zigana Tüneli iki taraftan aydınlatılıyor. Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'yu birbirine bağlayan Trabzon-İran transit karayolundaki Zigana Tüneli'nin Gümüşhane tarafı

Zigana'da ''fıkra gibi'' aydınlatma

Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'yu birbirine bağlayan Trabzon-İran transit karayolundaki Zigana Tüneli iki taraftan aydınlatılıyor. Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'yu birbirine bağlayan Trabzon-İran transit karayolundaki Zigana Tüneli'nin Gümüşhane tarafında kalan bölümü Gümüşhane ÇEDAŞ, Trabzon tarafında kalan diğer yarısı ise Trabzon ÇEDAŞ tarafından aydınlatılıyor.

Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'yu birbirine bağlayan Zigana Dağı'ndaki bin 702 metre uzunluğunda, 11 metre genişliğinde ve 8.5 metre yüksekliğindeki tünel, 1987 yılından bu yana kullanılıyor.

2 ayrı trafodan sağlanan elektrikle aydınlatılan tünelin Gümüşhane tarafında kalan bölümü Gümüşhane ÇEDAŞ, Trabzon tarafında kalan diğer bölümü ise Trabzon ÇEDAŞ tarafından aydınlatılıyor.

Gümüşhane'de ya da Trabzon'da farklı zamanlarda elektrik kesintileri olduğunda tünelin bir bölümünün aydınlık, diğer bölümünün ise karanlıkta kalması sürücüleri şaşırtıyor.

ÇEDAŞ Gümüşhane İl Müdürü Paşa Çalı, tünelin yarısının Gümüşhane ÇEDAŞ, diğer kısmının ise Trabzon ÇEDAŞ il müdürlüklerince aydınlatıldığını belirtti.

Tünelin 2 trafodan sağlanan elektrikle aydınlatıldığını anlatan Çalı, ''Tünelin Gümüşhane tarafındaki aydınlatması tünel girişine konulan ve Gümüşhane'den gelen hattan beslenen trafoyla sağlanıyor, diğer kısmı ise Trabzon'dan gelen hattaki diğer trafodan aydınlatılıyor. Zigana Dağı'nın aydınlatılması her iki ilin ortak çalışması ile sağlandığından tünelin aydınlatılması da her iki il tarafından yapılmaktadır'' dedi.

Paşa Çalı, elektrik kesintilerinde tünelin yarısının karanlıkta kaldığını belirterek, ''Zaman zaman vatandaşların tünelin yarısının karanlıkta olduğu şeklinde ihbarları oluyor. Ancak bizim tarafımızda böyle bir sıkıntı yaşanmamaktadır. Bakımları zamanında yaptığımızdan tünelin bize ait bölümündeki aydınlatmada herhangi bir sorunla karşılaşmamaktayız'' diye konuştu.

Tünelin tamamının aydınlatılmasındaki sorumluluğun Karayolları Müdürlüğü'ne ait olduğunu ifade eden Çalı, ''Bizim için önemli olan buraya enerji sağlamamızdır. Aydınlatmadan biz sorumlu değiliz. Bizim sorumluluğumuz tünele kadar enerjiyi getirmekle bitiyor'' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem