Zelenskiy, Erdoğan ile Görüşme Sonrası Türkiye'ye Teşekkür Etti

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Erdoğan ile görüşmesinin ardından Türkiye'nin desteği için teşekkür etti. Türkiye'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve Kırım Tatarlarının serbest bırakılmasına katkılarını vurguladı.

Zelenskiy, Erdoğan ile Görüşme Sonrası Türkiye'ye Teşekkür Etti

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde gerçekleşen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldiği görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında Türkiye'nin Ukrayna'ya verdiği destek için teşekkürlerini iletti. Zelenskiy, Türkiye'nin Ukrayna'nın egemenliği, bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne gösterdiği desteğin yanı sıra, Ukraynalı vatandaşların Rus esaretinden kurtarılmasında oynadığı rol için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a özellikle minnettar olduğunu belirtti.

Erdoğan'ın Kırım ve Kırım Tatarlarının hakları konusundaki tutarlı duruşunu öven Zelenskiy, Türkiye'nin bu konudaki desteğinin devamını umduğunu ifade etti. Ayrıca, Ukrayna'nın güvenliğini artırmak ve topraklarına adil bir barış getirmek istediklerini vurguladı.

Zelenskiy, Türkiye'nin aracılığıyla elde edilen "ciddi insani sonuçlara" değinerek, Türkiye'nin barış planının gerçekleştirilmesinde önemli bir rol oynaması gerektiğini dile getirdi. İsviçre'de düzenlenecek olan liderler düzeyindeki küresel zirve hazırlıklarında Türkiye'nin yer alması gerektiğini belirtti.

Basın toplantısında ayrıca, Türkiye ile Ukrayna arasındaki işbirliği ve anlaşmaların yanı sıra savunma sanayisi, gıda güvenliği ve Ukrayna'nın yeniden inşası gibi konuların ele alındığı aktarıldı. Zelenskiy, özellikle Karadeniz Tahıl Koridoru'nun önemine vurgu yaparak, bu sayede 30 milyondan fazla tahılın taşındığını bildirdi.

Zelenskiy, Ukrayna'nın zor zamanlarında Türkiye'nin gösterdiği desteğe ve Karadeniz Tahıl Girişimi'nin başlatılmasındaki rolüne dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini sundu. Görüşmede ayrıca, Rus hapishanelerinde tutulan ve insanlık dışı şartlarda yaşayan Kırım Tatarları da dahil olmak üzere, işgal altındaki Ukrayna topraklarında bulunan kişilerin serbest bırakılması gerektiği vurgulandı.

Toplantının ardından Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Türkiye'deki temaslarını tamamlayarak ülkeden ayrıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler